Reply To: sociopatija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast sociopatija Reply To: sociopatija

#27550
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Tadej, od kje ti, da je pri sociopatih linija hare ukrivljena? A to sklepaš na podlagi tega, da nimajo povezave z zgoraj oz. s tem, da pri njih po psihoanalitični teoriji ni Nadjaza?

Sem zadnjič nekje napisal, da delam na novih predavanjih oziroma nadgrajujem stara. Ker nameravam v kratkem v Šoli osebne rasti predavati o hari, sem se spomnil tudi na linijo hare in malo pokukal, kaj o tem pravi Brennanova bejba. No in tam sem našel, da je ta linija ukrivlena praktično pri vseh. Ukrivljenost je posledica idntifikacij in podobnega in zavira inkarnacijo svetlobnega telesa, Pri večini zgolj zavira, če pa je ukrivljeost takšna, da poteka linija hare izven točke ID, pa pride celo do preprečitve. To in povezava s sociopati so sicer moje skovanke, ki so na zeljniku zrasle na osnovi trditve Brennance, da je za takšne ljdi značilen cinizem.

Avy the great wrote:

Tadej…

Iz tega tvojega komentarja, bi lahko celo sklepal, da je sociopat kar dobra zadeva, saj se izoliraš od sranja, ki si ga je domislila neka ” kozmična zavest ” ponavadi pa tako gre za neskončne probleme in trplenje, za razvoj neke butalske duše, katere smisel bivanja je trplenje.

Sociopat družbi je kot rakava tvorba v telesu. Tudi raku je verjetno kar fajn – se razvija, osvaja prostor, a nazadnje lahko zaradi tega človek umre. Enako e na relaciji sociopatija – družba. Že sedaj imamo situacijo, da odnosov ne vzpostavljamo več zardi njih samih, ampak zato, da prek nekega odnosa dobimo tisto, kar si želimo (zrihtaj, lobiraj, razjebaj …). Jbg …

Lepo je če deliš