Reply To: sociopatija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast sociopatija Reply To: sociopatija

#27538
glas
Participant

tadej pretner wrote:

Za odprtje te teme je “kriva” Ceres. Zadnjič sva se nekaj menila o karmi, delovanju v sedanjem trenutku in sociopatih. Sociopati so ljudje, ki nimajo slabe vesti, pogostokrat je takrat, ko koga z nasmehom mrcvarijo videti, da delujejo v sedanjem trenutku, kar bi pomenilo, da si ne ustvarjajo slabe karme.

O teh stvareh sem malce gruntal in prišel do nekaterih idej o tem, kako tole vse skupaj laufa, a preden jih napišem, bi rad vedel, kaj si o tem mislite ostali. Kako menite da je s sociopati in nastajanjem oziroma nenastajanjem slabe karme ob njihovem delovanju?

Karma ima plasti, podobno kot jih ima biopolje ali kot jih imamo mi..
Sociopat vsekakor ustvarja manj ali nič karme na zaznavnih ravneh, na katerih bi si jo ustvarili drugi ”povprečni smrtniki”, zaradi občutka krivde, zaradi samokaznovanja, zaradi… Ampak kozmični zakon vseeno deluje.. Tako da karmični učinek je vseeno popolnoma enak, le da je treba počakati da postane aktiven.. Včasih je bilo treba čakati na to aktivacijo par življenj, kako je danes s tem, vse je mnogo hitreje..
Odvisno je pa vedno tudi od osebe do osebe.. na kateri ravni se pač nahaja ta oseba, saj višja je vibracija duše te osebe, bolj hiter je povratek biopolja (karme), zakona akcije/rakcije..

Največja fora sociopatov je ponavadi v tem, da so v otroštvu vseeno vsi zeloo ranjeni od oseb, ki bi morale biti ljubeče do njih.. In ker pač so sociopati nato brez predsodkov mučijo druge, ker to pač poznajo in to jim je naravno in ne čutijo nič slabega pri temu,.. Ampak vseeno nato na podlagi kozmičnih zakonov izkusimo dejanje, ki smo ga izvajali.. kdaj in kako? hmm.. to je vedno v obliki, da najbolj ustreza dušnemu planu, ki smo si ga začrtali.. Tako da vsak dobi točno takšno izkušnjo, ki jo potrebuje.. Karma za mene vsekakor je dharma, tudi takrat, ko za nekoga še ni in se ji upira,.. ko pa jo v polnosti sprejema pa je to ponavadi že ozaveščeno..

Če bi sociopat odrastel v ljubečem okolju, bi verjetno brez kompromisov dajal in delal dobro ter brezkompromisno širil dobro.. Ampak vprašanje je, če v ljubečih situacijah sploh lahko nastajajo sociopati, Mogoče ne nastajajo sploh!
Ampak če za foro predpostavim da nastajajo, bi verjetno tak sociopat deloval tako, da bi brezkompromisno delal to v kar bi verjel.. kar pomeni da bi v vseh situacijah širil dobro, tudi v tistih v katerih noben razumen človek tega ne bi počel.. Mogoče bi nastavil kar drugo lice, namesto da bi se branil, mogoče bi ljubil tudi svoje mučitelje medtem ko bi ga mučili, mogoče bi celo molil za opustek svojih morilcev, če bi ga pribili na križ.. kdo ve?

Vbistvu me zdaj zanima tista prva teorija, ki si jo ti želel napisat Tadej tako, da ne zdaj na to odgovarjat, jaz bi raje odgovor, ki bi sledil brez da bi odgovoril na te moje predpostavke..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”