Reply To: Regresija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Regresija Reply To: Regresija

#14548
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote:
Fora je v tem, da prejšnja življenja živimo pravkar, hkrati s tem in jih nismo pred tem življenjem. Biti pod vplivom prejšnjega je enako mogoče kot biti v prejšnjem pod vplivom tega.

Seveda je teorija, da se prav vse dogaja v sedanjem trenutku zelo razširjena, a dejstvo je, da v sebi nosimo energijske vplive prednikov, ki pravzaprav vplivajo na to, katera duša se bo v novo bitje inkarnirala (kompatibilna).
Regresija je ena prvih tehnik, s katerimi sem prišel v stik in izkušnja je zanimiva, čeprav s to tehniko pri sebi nisem “razrešil” prav ničesar.
Zanimivosti:
– Ne eni regresiji sem začel govoriti latinsko. Možakar, ki je regresijo vodil (sicer dipl. psiholog) je bil dovolj priseben, da je vsaj uspel vsaj delno zapisati, kaj sem govoril. Besede so imele smisel, verjetno pa je odveč poudarjati, da sicer o latinščini nimam blage veze.
– Več regresij sva morala prekiniti, ker me je začelo v ledvenem delu tako boleti, da sem se zvijal od bolečin. Ko sva zaradi tega razloga prekinila zadnjo regresijo, je psiholog rekel: “Morda pa imaš v ledvenem delu prisesano kakšno bitje, ki se boji, da bi bilo odkrito.” Čim je to izgovoril, je v sosednjem prostoru (kuhinja) tako zaropotalo, kot da bi nekdo spustil na tla kup krožnikov.

Pomisleki glede realnosti scenarijev, ki jih v regresiji včasih “prepoznamo” kot prejšnja življenja:

Sodobna psihologija je odkrila, da je so tipi naših vizij in sanj odvisni od naše bazične identitete, oziroma od bazičnega arhetipskega vzorca, pod vplivom katerega smo. Tisti, pri katerih recimo prevladuje arhetip otroka, imajo pogostokrat vizije z angeli, vnebovzetimi mojstri itd. Tudi takrat, kadar skušamo ciljano vzpostaviti stik z “vodniki”, dobimo običajno stik z “vodniki”, ki pripadajo arhetipski strukturi in nas vodijo še globlje v polje arhetipa (stik z resničnimi vodniki se vzpostavi na drugačen način). Zato je na mestu pomislek, da je povsem možno, da vsaj v veliki meri pri regresiji dobimo/vidimo scenarij nekega polja realnosti, ki je na nek način povezano z nami, ni pa nujno naše prejšnje življenje. V bistvu se mi zdi to celo malo verjetno. A ker gre za scenarij iz strukture polja realnosti, ki z nami upravlja, je seveda tudi na tak način moč z regresijo marsikaj ozavestiti, s tem, da menim, da obstaja precej boljših načinov. A to je pač moje mnenje in se mi zdi normalno, da marsikdo misli drugače. Konec koncev gre za to, da “mislim”, da je tako, kot sem napisal, ne da “vem” da je takoWink

Lepo je če deliš