Reply To: Regresija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Regresija Reply To: Regresija

#15478
Robert Zupančič
Participant

Katja wrote: search pravi, da na tem forumu še ni bilo ničesar povedanega o regresiji… ?

med brskanjem po www sem zasledila o tej temi zelo različna menja; od tega, da bi to mogel probat vsak, do svaril kako nevarno je lahko, če z regresijo privlečeš na plan preveč sranja naenkrat.

kaj menite vi o tem?
kakšna izkušnja iz prve roke?

Ko smo bili otroci, so nas starši strašili z “bav-bavom”, ki bo prišel iz omare, če ne bomo pridni ter da nas bo odnesla ciganka, če ne bomo previdni, in kaže, da človek tega “veselja” do strašenja ne izgubi niti kot odraste. Unhappy Zgodbam o Dedku mrazu sicer ne nasedamo več, zato pa poskušamo strašiti druge s temami, o katerih sami ne vemo veliko in nimamo nobenih osebnih izkušenj. Angry Ena bolj priljubljenih tovrstnih tem je tudi “zgodba” o hipnozi in regresiji, kaj da se tam dogaja in kako nevarno je to početje. Ne, Katja, nikakršnega “sranja”, ki bi te kakorkoli ogrožalo, ne privlečeš na plan, in kdor trdi kaj takšnega, milo rečeno želi na druge samo narediti vtis, ali pa nima pojma za kaj gre pri vsem skupaj. Thumbs Down

Ko v regresiji v prejšnja in vmesna življenja podoživljaš določene vidike preteklosti, jih običajno gledaš z vidika opazovalca, kot tretja oseba, četudi pa gre za prvoosebno podoživljanje dogodkov, gre samo za podoživljanje, in ne pravo doživljanje. Lahko se sicer usuje plaz solza, kar je normalno (na regresiji “v potokih” jočejo tudi moški – no, vsaj nekje, če že sicer ne preveč, in tudi to je izjemno terapevtsko, kajne? Tongue), saj gre pri tem za proces čiščenja in sproščanja blokad, prav gotovo pa se ne bo zgodilo nič takšnega, kar bi negativno vplivalo na tvojo psiho, pač pa ravno nasprotno – za tem se boš počutila izjemno razbremenjeno in poživljeno. In ker na regresiji v prejšnja življenja (PLSR) potek pravzaprav “režirajo” duhovni vodniki in učitelji, si lahko 100% prepričana, da ti ne bo pokazanega ničesar takšnega, kar v tistem trenutku ne bi mogla nositi, pač v tvoje najboljše dobro! Resnično lahko pritrdimo, da v regresoterapiji klient dobi natančno tiste in samo tiste odgovore, po katere je prišel, pač po sistemu, da “učitelj (beri duhovni vodnik) pride, ko je učenec (klient) pripravljen”. Zato pa lahko regresoterapijo izvedemo tudi večkrat, in ne samo enkrat v življenju.

Vsekakor pa je regresija v prejšnja življenja (PLSR) in še posebej v življenje med življenji (BLSR) izjemno globoko duhovno doživetje, zato ga po drugi strani ni jemati preveč zlahka v smislu zabave itd. Ponavadi takšne “neiskrene”, zabave željne “firbce”, duhovni vodniki zblokirajo in ne “vidijo” ničesar, čeprav “videti” ni edini način percepcije v regresiji, pač pa lahko nekdo sprejema informacije tudi v obliki občutkov in predvsem vedenja o stvareh – preprosto “veš”, da je nekaj tako, ker se ti odgovori v hipnozi tako močno vsiljujejo sami, da jih ne moreš odgnati. Zato je ta seansa hipnotična, da se ne bi noter vmešaval racionalni um, ampak ga “odklopimo” do te mere, da se lahko izrazi duša in spomini, ki jih nosi s seboj, možgani pa imajo ob tem le vlogo procesiranja, da sploh lahko verbalno izraziš tisto, kar se ti dogaja med seanso, kar se seveda tudi posname na CD in lahko pozneje poslušaš, ko to želiš. Tudi to je pomemben del procesiranja in podoživljanja seanse, saj si med postopkom bolj osredotočena na široko paleto občutkov in informacij, kot pa na samo vsebino. Velikokrat se celo zgodi, da kakšen klient na posnetku sliši sebe govoriti nekaj, kar sploh ne more verjeti, da je res povedal, ker se tega preprosto ne spomni. Za marsikaterega klienta je ponovno poslušanje posnetka, prava nova mala seansa.

Robert Zupančič2012-07-01 08:59:49

Lepo je če deliš