Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

#30452
snowcat :)
Participant

klemen11 wrote: ……..Ok, očitno je izvor naše realnosti skupna zavest, ki nam poraja neke zaznave, ki so popolnoma različne od resničnega (fizikalnega) sveta… smo v isti matrici, zato lahko zaznavamo vsi drevo kot drevo.

Včeraj sem si vzela čas in brala lepo in počasi prispevek od Klemena.
Danes zjutraj sedim v kavarni in gledam okrog. S idejo, da vse so vibracije, da naše zaznavanje je zaznavanje in dekodiranje vibracije, ki se preslikava v našo zavest, ki pa daja ,,nazive, oblike, barve, …. pač drvo,, To da vsi vidimo ,,isto,, pa je tudi razumljivo. Pustmo stat oblike in barve. Ta je enostavna. Glejmo človeka. Kako to, da ni enake človeka, tako kot je ena lesena rdeča kocka ali več enakih lesenih rdečih kock ? Odgovor je – kompleksnost ,,vsebine,, ali kompleksnost prisotnih vibraciji. Na človeku vidimo njegovo barvo in obliko. barva je enostavna. Oblika pa je rezultat = prisotnost obstoječih vibraciji. Tu recimo navežemo na osnovne tipe konstrukcije vezane na kappa – pitta – akaša – ….. ali rigiden – psihitičen – masohističen – ……pač druge opise fizične oblike človeka. Ti opisi imajo zraven opis emotivnih in mentalnih vzorcev. Tako, da mi dejansko ,,vidimo,, te vibracije, ki naša zavest dekodira in jih preslika v to obliko. To da vsi vidimo starega zvitega moža, pa je isto kot barve….
Potem peljem sina v šolo in na zidovih so slike. Ene vsebujejo močne geometrične elemente ene pa so kot da bi eden joint pokadil. Ali je to tisto ,,medprostori,, tega naučenega in tega, ki je kolektivna zavest razpoznala / dekodirala ?
Ponovno se poraja vprašanje – odkod ali kje je začetek toka vibraciji ? Preko interakcije mi zaznavamo. Odkod pa tečejo ? Drugače rečeno – ali obstajajo že od prej ali jih nekaj kreira sproti ali že sama interakcija sproža nove vibracije in torej je vse nekako neskončno ? Prispodoba so toni – poznamo do-re-mi-fa-sola-si-do in tudi če je to omejeno število tonov – variante iz tega so neskončne.

snowcat

Lepo je če deliš