Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

#8851
tadej pretner
Moderator

Irena wrote:

… Ni pomembno, če si bila vzgojena ateistično. Pomembno je, kaken vtis so naredile nate različne zgodbe, simboli, filmi, oziroma v kakni meri si se na polje kulture priklopila nezavedno.

Ateistično vzgojenim se torej (V NEKEM OBDOBJU) prikazuje “Jezus in Marija”, nam, versko vzgojenim – pa (V NEKEM OBDOBJU) delfini in pošasti… Naj razume, kdor more Wink. Kak obrneš – oboje so potem le fantazije in nobena realnost!

i

Ni tako komplicirano. Ključno ni le to, kako si bil vzgojen, ampak tudi to, kaj se ti v nekem obdobju dogaja. Poglej primer:
Mašn tipa, ki ima navado biti prijazen. Recimo, da je bil povsem vsakdanje prijazen do treh žensk. Do vseh treh uporabi povsem enak način obnašanja in enake besede, a ker je vsaka svoj svet, si lahko njegovo prijaznost razlagajo recimo takole:
– Prva: Rata čist mokra, ker misli, da jo tip peca.
-Druga: Misli si: “Kaj za hudiča se pa ta bedak slini”.
– Tretja: Njegovo prijaznost razume dejansko zgolj kot prijetno obliko neobvezne komunikacije in se na podoben način odzove tudi sama.

Pomisli malo, zakaj recimo sama zadnje čase v mojih postih iščeš dlako v jajcu. Morda zato, ker ti “kaj preveč ne ustreza”, ker za razliko od tebe ne šmirglam erosa in njegovega dela? WinkMeni se zdi zelo verjetno, da takšnelih postov ne bi bilo, če bi bil tudi jaz penast od navdušenja nad erosomLOL

Kar pa se tiče globokih podzavestnih vtisov, pa lahko naredi precej večjega ena sama knjiga, kot pa če recimo izhajaš iz krčanske družine, ki redno hodi v cerkev in vsak dan moli, a se sam s tem kaj dosti ne identificiraš, pač pa vse skupaj počneš zaradi ljubega miru.

Name je recimo v otroštvu naredila totalen vtis zbirka zgodb Frana Milčinskega: Tolovaj Mataj. V večih imaš stuacijo, ko mrlič hodi nazaj na zemljo recimo po svojo drago (a la Burgerjeva Lenora), mrliči na britofu kegljajo z lobanjami … To sem bral v tretjem razredu O.Š. in me je bilo lep čas strah ko psa, vtisi iz knjige pa so se preselili tudi v sanje.

Lepo je če deliš