Reply To: rcnije za odvajanje vode iz telesa

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana rcnije za odvajanje vode iz telesa Reply To: rcnije za odvajanje vode iz telesa

#2377
Andreja
Član

ANA wrote:

Več pij, vsako jutro pa tresni en grapefruit.

tnx. že treskam grapefruite. pa še mene zraven malo tresne, k so tko grenki…ampak pašejo Smile . A to zadostuje en tretma ( npr 14 dni ) al priporočaš naj mi to postane navada?

Drgač pa ja, zdravnica pravi, da ni za paniko, naj pač malo sledim pritisk. Verjetno pa bom morala prenehati z kontracepcijo…Ermm

Pri uživanju grenivke je treba biti zelo previden, če jemlješ zdravila. Grenivka namreč prepreči razgradnjo nekaterih učinkovin v telesu in posledično se poviša njihova koncentracija. Kar lahko ojača njihove neželene učinke, poveča se lahko toksičnost zdravila. To seveda ne velja za vsa zdravila, jih je pa za kar lep seznam (če malo pobrskaš, tudi na straneh nekaterih slovenskih lekarn je objavljen seznam in opozorila).
Za peroralne kontraceptive sem uspela najti samo to, da škodljivost ni klinično dokazana,… ampak pomoje da vseeno ni dobro jemati skupaj z grenivkinim sokom, ker tudi če še niso dokazali posledic, verjetno ni zdravo imeti preveč hormona predolgo v krvi, sploh če imaš že druge probleme, zarad katerih boš mogoče morala kontracepcijo prenehat jemat.
Če jemlješ še kaj drugega, si torej res raje najprej poglej, kje je grenivka kontraindicirana, ali pa vprašaj zdravnika/farmacevta v lekarni. Na nekatera zdravila pa ne deluje čisto nič in se ni za bat.
Pomembno je tudi, da ne samo če sočasno poješ zdravilo in grenivko, tudi z zamikom nekaj ur ni varno; nekje sem zasledila celo 2-3 dni da lahko snovi iz grenivke še pustijo ostanke svojega delovanja v telesu.
Sem šla tud malo pogledat navodila za uporabo različnih zdravil, da vidim, če je res tako hudo. Pri nekaterih piše, da ne smeš nič grenivke zraven, pri nekaterih na primer, da sta dovoljena do dva majhna kozarčka na dan, nekje pa nič ne piše, čeprav spada zdravilo pod tisti »seznam« (mogoče tud zato, ker klinične posledice še niso bile dokazane, mogoče pa pač res ni za komplicirat). Nekje na internetu pa sem našla primerjavo, da lahko ena tableta nekega zdravila, vzeta z grenivkinim sokom, pomeni enako, kot če bi vzeli 12 teh tablet z vodo (??… sam zdej ne najdem več, za katero zdravilo je šlo).
Tko da – raje previdno in pozanimajte se prej.

ANA wrote: Opazila sem, da se mi nabira voda v telesu. Noge mi zatekajo, tudi celulit je opazno “narasel” . Drugače z lulanjem nimam težav. Nekaj pa vseeno ne štima, ker sm se tudi nenadoma zredila za 3 kg. In sem mnenja, da je temu botrovala prevelika količina vode v mojem telesu.

A vene imaš v redu? V nogah znajo biti te eden večjih razlogov za zastajanje vode, če ne delujejo najbolje. Če so šele v začetni fazi popuščanja, pomaga masaža, limfna drenaža, telovadba. Če je že huje, pa razni zdravstveni posegi (plus telovadba, drenaža,…).

Lepo je če deliš