Reply To: Razstrupljanje

#25960
tadej pretner
Moderator

Prima wrote:

V enem prvem postu v tejle temi sem v zvezi s pitjem gline omenil enega Rusa. Zdaj sem našel knjigo – gre za Genadija Petroviča Malahova, naslov Samoozdravitev v XXI stoletju. Svetuje dvanajst dnevno pitje gline, v tem času pa naj bi človek vase spravil 250g gline.

Imam 200 gramsko zeleno glino. Na embalaži piše, da naj bi vsako jutro skonzumiral čajno žličko raztopljeno v kozarcu vode in to brez usedline. Tudi če preklopim na jušno žlico, mi v 12 dneh ne bo uspelo porabiti celega paketa. O učinkovitosti silicaja ni sploh nobenega dvoma, vendar pri sebi po enem tednu zaenkrat ne zaznavam nobenih sprememb. Ali zgoraj navedeni Genadij pravi, da je potrebno popiti tudi usedlino oz. kaj je mišljeno s tem, da naj bi človek vase spravil 1/4 kg gline (= kocka Rama margarine). Ne bi želela imeti štaleDead zaradi svojega nagnjenja k eksperimentiranju in predoziranja.

Nikjer ne navaja, da je treba spiti le vodo.

Kaj naj ti rečem – tudi sam se nisem ravno držal Genadijevih doz, sem pa gline pil več, kot navajajo drugi viri. Zjutraj recimo zvrhano žlico in včasih zvečer, a to čez nekoliko daljše obdobje, ne le 12 dni. Kot sem že napisal potem, ko imaš silicija v telesu dovolj, to raven le vzdržuješ s primerno hrano. Ogromno ga npr. vsebje njivska presljica in Genadij svetuje, da recimo šop preslice daš v vodo, jo zavreš, nato pustiš tako kake 4 ure in potem to vodo uporabljaš za kuhanje.

Mal komplicirano za moj okus – se mi zdi enostavneje vsake toliko časa tresent mal gline.

Aja – pravi, da imajo veliko silicija tudi kumare in bolgarska paprika. Za pivo sem pa itak vedel že od prej ;o)

Lepo je če deliš