Reply To: RAK

#15748
Robert Zupančič
Participant

Tadej, zelo lepo in poučno si napisal zadeve, ki so vezane na fiziološki, celično-energetski vidik raka, sam pa bi skromno dodal le še dejstvo, da je ob vsej skrbi za telo, nujno potrebno izvajati tudi mentalni trening, torej urejati psihosomatske nastavke, ki so pripeljali do bolezni. Nekaj si že lepo poudaril v primeru otroka, ki je zbolel za levkemijo zaradi čustvenih šokov, potrebno pa je posebej poudariti, da tudi neurejena psiha in predvsem nepreseženi vzorci ustvarjajo potreben stres za nastanek bolezni, tudi raka.

Torej je pomembno delati tudi na sebi v tem pogledu. Če ničear ne spremenimo, se ne bo nič spremenilo. To je poudarjal tudi svetovno znani ruski zdravitelj Lazarev, ko je dejal: ” Človek v resnici ne more ozdraveti, dokler ne spremeni svoje celotne narave in svojega pogleda na svet, saj je v tem poglavitni vzrok njegove bolezni. Uradna medicina sicer bolj posega v človeško telo, zdravilci pa tudi v energijsko polje, kar utegne biti celo bolj škodljivo, če se bolnik hkrati s takšnih zdravljem ne poskuša tudi izbojšati.”

Tudi naš prof. dr. Igor Kokonenko je dejal, da zdravnik oz. zdravilec prevzemata odgovornost samo za skrbno in strokovno opravljeno pomoč, ne pa za iztd zdravljenja, ki je vedno v največji meri odvisen od pacienta (in njegovih dejanj v preteklosti).

Rak je pravzaprav stanje, “psihoza telesa”, ko celice dobesedno ponorijo. Telesa namreč ne moremo “prenašati okoli”: z različnimi racionalizacijami in tlačenjem lahko sicer lažemo sebi (na zavedni ravni), čustva, ki jih sebi ne priznamo in se ne spopademo z njimi, da bi jih presegli (s katerokoli učinkovito metodo že), se bodo sčasoma manifestirala na telesu, v bolečini, lahko tudi v tumorju. Rak ima precej opraviti z neizživetimi, potlačenimi čustvi, kot so jeza, žalost, razočaranje itd.

Če duša trpi, telo (z)boli!

To posebej omenjam zato, ker ljudje (bolniki) vse prevečkrat pasivno spremljajo potek zdravljenja, pa naj bo alopatsko, ali pa alternativno. Ne zavedajo se, da so v bistvu oni “zdravniki” svojega telesa, zdravilci in medicinsko osebje pa le pomočniki, ki temu “zdravniku” (pacientu) pomagajo pri premagovanju bolezni. Brez temeljitih osebnostnih sprememb po mojem vedenju ni možno premagati raka, pa si lahko na takšni ali drugačni dieti, se raztrupljaš tako ali drugače ter jemlješ takšna ali drugačna biološka in ne vem kakšna še vse zdravila! Vse to je pravzaprav le podpora imunskemu sistemu, da lažje odreagira na spremembe na psihosomatskem nivoju.

Lepo je če deliš