Reply To: RAK

#15781
tadej pretner
Moderator

Robert Zupančič wrote:

.Če vključim sem še sistem eneagramov, potem lahko celo zaključim, da so nekateri “predestinirani”, da bodo zboleli za rakom. Sicer nisem nikjer zasledil, da bi si duša vnaprej določila takšno bolezen kot izid (predčasnega) zaključka življenja, vendar vprašanje, če celo res ni kaj na tem. Če vemo, da so eneagramski “programi” zapisani v nas do smrti in jih je izjemno težko preseči, potem to pomeni, da si že v otroštvu (če ne že prej), ko “pademo” v enega od eneagramov, nehote zapišemo oz. določimo “usodo”…? Kaj pravite na to razmišljanje?

Večjo šanso za to, da zbolimo za rakom imamo že, če imamo krvno skupino AB.
Sicer pa elita nad “navadnimi ljudmi” povečuje moč in obseg kontrole, zato je večina v identiteti žrtve – in ta identiteta se poglablja. Skupaj z okoljskimi strupi in strupi iz prehrane je zato porast raka logičen.
Ni pa čisto res, da so eneagramski modeli v nas zapisani do smrti. Seveda se jih da preseči, a ne z raznimi sugestijami in podobnim. Pred tremi leti so na zagrebškem knjižnem sejmu med duhovno literaturo predstavili knjigo “Jebe se mi”. Če se ti v lajfu res fučka za vse, te eneagrami nimajo v oblastiLOL.
Ali pa povedano na drug način – Ali veš, kako je nastala Sedona metoda?
Ameriški poslovnež Lester Levenson je resno zbolel in zdrvniki so mu prognozirali le še tri mesece življenja. Ampak dedec se s prognozo ni strinjal. “Zaprl” je firmo in se začel ukvarjati le še s sabo. Bil je prvi, ki je poštekal, da povzroča notranje tenzije tako vsako negativno, kot vsako pozitivno “vprogramirano” stališče, identiteta, prepričanje … o sebi, svojih sposobnostih ipd. Zato je začel brisati oba pola vsakega stališča, z namenom, da pride do spontanosti. Prvinska spontanost, ki izhaja iz duha, ima pa itak potrebo po integraciji, ne pozna identifikacij … To je duhovna oblika stališča “jebe se mi” – obstaja seveda tudi nihilistična oblika tega stališča, zato je nekdo pač tudi čutil potrebo, da pojem jebe se mi, kot duhovni vzvod, pojasni v knjigiLOL

tadej pretner2012-07-23 19:12:56

Lepo je če deliš