Reply To: RAK

#15786
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Torej, če človek v sebi izbriše tako negativna kot pozitivna prepričanja ter doseže ( prvinsko spontanost )…v čem je potem sploh smisel njegovega obstoja ???…Ali obstoja same človeške rase…če gledam na to s stališča tehnološkega-znanstvenega razvoja ???

Če se z ničemer ne indentificiram…se mi za vse jebe…kam to sploh vodi ???
V fazi odraščanja sploh ni variante, da do identifikacij ne bi prišlo. Potem, ko se zaveš sebe kot individualnega bitja in izgubiš občutek povezanosti s celoto, pride do identifikacij – ker je v tebi inkodirana potreba po povezanosti jo v prvi fazi uresničuješ skozi povezanostjo z družino, kasneje pa z drugimi skupinami (šola, posel, politika, religija ,,,). Pri povezovanju skozi identifikacije je zanimivo to, da te povezujejo z manjšimi skupinami, hkrati pa te ločujejo od celote (vedno gre za mi – oni, naši – njihovi …). Druga pomembna potreba, ki se začne oglašati je potreba po lastni ekspanziji, ki pa je v začetku pod vplivom identifikacij. Naslednji korak je zavedanje in ekspanzija tvojih resničnih potreb, potem pa spontano pride do potrebe povezovanja s celoto. V glavnem – najpomembnejša poanta duhovnega razvoja je ravno to, da potem, ko izgubiš stik s celoto, le tega spet najdeš skozi izkušanje medsebojnih odnosov in prevladovanje identifikacij, ob čemer se duhovno razvijaš.
Ozzie, morda celo nisem čisto prav napisal naslova knjige, a mislim, da je v slovenščini nimamo. In ne gre za slikanico, ampak za knjigo, ki obsega od oka 200 strani.
Lepo je če deliš