Reply To: Radioaktivnost nad Evropo

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Radioaktivnost nad Evropo Reply To: Radioaktivnost nad Evropo

#9475
tadej pretner
Moderator

horus wrote: Ste že začeli razmišljati,kaj storiti v primeru povečane radioaktivnosti,ki prihaja k nam z Japonske? Preventivno se izogibajte prekomernem gibanju na svežem zraku (okna po možnosti zapirajte),ne uživajte sveže zelenjave in sadja-preklopite svoje prehrambene navade na konzervirano in zamrznjeno hrano.

Pri povečani radioaktivnosti (do 4x več od normalne) se pokažejo bolezenski znaki v obliki krvavitve (iz nosu,dlesni-skratka tam,kjer se nahaja sluznica,ki je v stiku z zrakom) ter pojav krvavitve notranjih organov.

V tale podatek pa močno dvomim. Osebno sem bil namreč v Černobilu in se dobri dve leti klatil po delu Belorusije, ki je bil zaradi radiacije razseljen, pa za takšnele krvavitve nisem slišal. Folk je imel masovno oteklo ščitnico, ampak mislim, da pride do krvavitev takrat, ko je radiacija povečana kakih 1000 krat. Vpraanje je tudi, kaj je vir radiacije. V černobilu je lo dobesedno za eksplozijo in radioaktivni prah, ki ga je nosilo okoli, ima dobo razpada gromozansko dolgo, z njim pa se je “zgodilo” to, da je počasi pronical v zemljo. Na Japonskem pa se mi zdi, da je vir radioaktivnega onesnaženja povsem drugačnega tipa – takšnega, ki ima dobo razpada dober teden.

Lepo je če deliš