Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#7893
mistom
Član

Glede razumov se motiš, ker če bi bilo tako kot praviš bi imel pač vsak svoje mnenje za nekoga. Res je samo, je tiste kombinirane značaje težko prepoznat, ampak te, ki so samo Emociji ali Instinkti pa takoj prepoznaš in o tem sem govoril. Imamo v družbi žesnko, ki je čisti Instinkt, kar so neodvisno, brez, da bi slišali mnenje drugih potrdili čisto vsi, to je kakih 8 ljudi. Sedeli smo nekje in ona je res iskreno mislila, da je sama Emocijo, smo najprej mislili, da ni prav dobro razumela v čem je razlika, ampak ona je vse o emociju vedela in mislila, da je taka, nato so na obisk prihajali drugi in vsakega, ki smo o njej vprašali je po majhnem premisleku rekel, da je ona Instinkt. (Knjigo vsi poznamo, ker smo si jo isti v družbi naprej priporočali in brali.) Nekdo drug, ki je bil moški v tej družbi pa je bil za sebe vmes trdil, da je on tak črnogled in skrben, pa vedno skeptičen pa vse ostalo od Instinkta, kar je nas povsem šokiralo, ker je človek pojem naivnosti in brezbrižnosti. Ni se hotel takega videti, ampak je bil res prepričan, da je tak, ker on se kao dobropozna. Po tem dogodku smo vsi v družbi ugotovili, da ima Eros prav, res se najverjetneje ne moreš določiti, pa če si še tako tedno prepričan kako in kaj je v tvoji glavi. Ko sem se potem pri drugem branju v to stvar poglabljal, sem prišel do zaključka, da je to v resnici povsem logično, da se ne moreš določit, ampak je treba to podrobno razumeti, da veš zakaj ne.
Glede Lane, ap ne vem ali se je Erosu to res zgodilo ali je dal samo tak primer, da bi se lahko naučili razmišljati v takih situacijah, ker primer je res ekstremen, čeprav, če opazuješ ljudi, ki se ne sprejemajo so točno taki, kot je opisana ta Lana. Zanima me samo, akj je bilo na koncu na tisti sliki, da je Erosa tako sezulo, da je odšel na svoj breg??
Sem iz medicinske stroke in verjemi, hormoni so nekaj drugega, nimajo veze s tem!
glede resnice, kar je prej pisala strelka, sem pa mnenja, da če Eros res lahko gleda s tremi razumi hkrati, potem vidi resnico od vseh značajev še najbolj objektivno. Po tem kako knjigo in teorijo je sestavil, pa bi mu to zlahka tudi pripisal, ker mi se o tej stvari že nekaj časa menimo in je res genialno, kaj vse ena družba v tej knjigi sestavi, sam ne bi nikoli tako daleč prišel kot v pogovoru z drugimi, zato sem tudi prišel še malo na splet pogledat, če je kdo še kaj odkril, česar mi nismo videli. Vsak dan čakamo na nove razlage svetov, to je res pika na i v knjigi.

Lepo je če deliš