Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8353
eros
Član

avatar, kar si opisal pomeni, da sprejemaš svoje telo. mnogi ljudje pa imajo s tem težavo, ne želijo da jih ljudje vidijo tako “nepopolne” … z oblačili zakrivajo to kar mislijo, da na njihovem telesu ni lepo in verjamejo, da si ljudje predstavljajo, da so pod oblačili bolj popolni, kot se dojemajo sami … to so kulise.
o tem kakšen vpliv ima ta knjiga na ljudi, se je najlažje prepričati, če jo komu posodiš!Wacko
irena: to s psom na cesti je res zanimiv dogodek, žal ne poznam vseh okoliščin, da bi ti lahko interpretiral to naključje. jaz bi ga razumel tako: pes je v knjigi prispodoba Življenja, vozila si po cesti (to je tvoja pot) in skoaraj trčila vanj, zavila si s ceste in s psom je bilo vse vredu … zavij s poti na kateri si, sicer boš trčila, morda boš celo poškodovana, morda ti nekaj grozi, te ogroža, tvoje zdravje? življenje? …
oblačila v tem pogledu simbolizirajo navlako neresnic, ki ti jo položijo že v zibelko, gre za vse predsodke, napačne predstave o življenju in ljudeh, predstave o “pravih” vrednotah … v resnici je vse, kar se tebi zdi prav v tvoj svet od nekod prišlo … to pa ni nujno s predstavo Življenja, da je to res prav. če se vrnemo na goloto … to, da bi si ženske morale zakrivati recimo prsi (moški pa ne), ni posledica preprečevanja primerjanja z drugimi, ampak je posledica instinktove definicije, da je to nemoralno in racijevega strinjanja, da je to res nekaj nespodobnega, emocio se s tem pogledom ne strinja, zato ga prisila družbe, da mora tako razmišljati v resnici tlači … in kdor v sebi nekaj tlači, se ne more sprejemati in kdor se ne more sprejeti ne bo mogel najti ljubezni in se bo težje razmnoževal … tako si trije razumi z raznimi koncepti ves čas človeške evolucije nagajajo z raznimi pravili, ki drugega “tlačijo” … današnja uveljavljena pravila so izrazito racieva, zato so emocii in instinkti s svojimi predstavami v sodobni družbi “potlačeni”

Lepo je če deliš