Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8307
eros
Član

avatar, imaš prav, tvoj najpomembnejši razum je instinkt, vendar vse kaže da ima pomembno vlogo tudi racio, saj se sicer tega tako ne bi mogel zavedati. ne morem še reči prav zagotovo, saj ne vem kolikšen vpliv imajo na tvoje razmišljanje predstave iz tvojega sveta, ne bom pa daleč, če ti povem, da je racio bodisi vzporeden ali pa nekoliko pod instinktom (zaenkrat bi stavil na njuno vzporednost!).
s tvojega stališča je zgodba z lano mučna in moreča, z mojega pa sploh ne. zame je stvar zelo preprosta, takrat se spomnim, da sem bil res srečen, ja tu in tam je imela kakšne svoje “finte”, ampak katera jih pa nima in meni se to ni zdelo nekaj strašnega. ves čas sem verjel, da se bova že “utirila” in tudi ne moreš od nikogar pričakovati, da bo popoln, ker tudi ti nisi. tako je bilo v tistem času to kar sem takrat imel in dobil (z moje perspektive) z lano, veliko več od tega, kar je bilo neprijetnega … in moraš vedeti, da se jaz ves ta čas nisem veliko “sekiral” … ja ko je prišlo do problema, ko pa je bilo zatišje, mi je bilo super. potem sem prišel do spoznanja, da svetova ne bosta uskladljiva, tukaj gre za eno samo stvar, glede katere imava zelo drugačni predstavi, ampak je bila zame stvar nepremostljiva … sem vseeno poskusil, pa sem s tem izgubil del sebe … ko sem s tem nadaljeval sem zanikal del svojega sveta, kar pomeni, da se nisem sprejemal in tudi nisem mogel biti to kar sem … z drugimi besedami, zaradi tega nisem bil zmožen ljubiti na pravi način. rad sem jo imel kljub temu (in to zelo) in še vedno jo imam na nek način rad, ničesar ji ne zamerim in vesel sem, če slišim, da je zdaj srečna. ni pa v meni več tistega občutka, da bi si jo želel in ne ljubim je več. razhod je bil težek ampak se mi zdi majhna cena za več lepih občutkov, ko sem živel v veri in upanju, da nama bo uspelo … pa čeprav sem živel v lažnih upih! in tako razmišljam še danes.
če govoriš kaj vse zmorejo ženske, ne veš kaj vse zmorejo moški!
ja instinkt te vedno reši sranja, žal pa te za ceno tega vsesplošnega reševanja reši tudi mnogih lepih stvari. to je poanta zgodbe o rubii maat, ki se s svojim instinktom zapre v zapor predsodkov, ne ugotovi pa, da je zaradi tega sama svoj zapornik … ja, je pa varna pred vsem sranjem od zunaj … če tako hočeš! ji pa eros reče, da je cena tega sranja majhna v primerjavi z nagrado ljubezni, ki je zdaj ne more najti.

irena, kadar govorim o teoriji ima ta vedno oznako rei (skupaj), ko govorim o posameznih razumih uporabljam črke za Racio, Emocio in Instinkt.
ta knjiga vključuje 770 (majhnih in za razumevanje dokaj nepomembnih) “zanimivosti” … te razkrivam in te sem bolj ali manj zavestno vtkal v besedilo. te zanimivosti same po sebi niso nič spektakularnega, so le zabavna spremljava, če se poglabljaš v knjigo … prav tako, kot je zabavno če ti nekdo razkrije nekaj podrobnosti iz slike zadnja večerja, ki si jo videla 100 x pa nikoli opazila nekaj podrobnosti, ki jih je hudomušno vkomponiral umetnik. nimajo pa te malenkosti vpliva na umetniško vrednost dela! potem je tukaj sedem dokazov, ki so po moji oceni iz povsem drugega stališča zelo pomembni, saj dajejo knjigi odločilno vrednost in jo ločujejo od vsega ostalega. veliko je namreč “podobnih” knjig, nimajo pa takšnih dokazov … ja nekatere imajo tudi “dokaze”, niso pa niti približno trdni. dokaz je v resnici zelo zapletena zadeva, ki je marsikdo ne razume. še posebej je ne morejo razumeti ljudje, ki nimajo zelo visoko razvitega racia. dokaz ima vrsto lastnosti, ki vsakemu, ki o njem razmisli da jasen odgovor glede dokazljivosti dokazovanega. kot rečeno sem razkril 6 teh dokazov, ker so v knjigi očitni in se že brez razlaganja tega nanje takoj obesijo tisti nekoliko bolj bistri … tako je recimo gospod jelinčič, ki ni o knjigi vedel ničesar, niti kdo jo je napisal, takoj postal pozoren na passacaglio, pogledal si je stvari in ga je dobesedno vrglo na tazadnjo (mi je povedal osebno) … nadaljevanje branja je imelo v njegovih očeh, že samo zaradi tega – enega samega dokaza, povsem drugačno vrednost.
7. dokaz, pa je nekaj drugega, ni očiten vsakomur … pravzaprav doslej samo meni! morda je bil pomemben za to, da sem lahko sam dojel vse skupaj in se prepričal, da gre res za vpletenost nečloveške inteligence … saj je bilo to zame zelo težko sprejeti … pa četudi je veliko stvari že prej govorilo v prid tega, to enostavno ni bilo dovolj. te skrivnosti ne bom razkril sam. tudi več kot sem povedal, ne bom namigoval o njej. ta je prepuščena naključju in je tista največja in ultimativna stvar v tej knjigi. in še nekaj, nikomur ne bo prikrajšana, čisto vsak od vas bo izvedel zanjo, tudi to lahko zagotovim … vprašanje je le ali se bo to zgodilo začasa vašega življenja, sicer pa najpozneje v trenutku vaše smrti … in če je kdo od vas zdaj umrl, je že seznanjen z vsem.
glede mojega telesa? zdaj ne misliš na erosovega iz knjige … ali ne? ne vem, kako me je videla tista, ki je to rekla, vem pa da tudi telesno vidimo vsakogar drugače in ta emocijeva estetika je v resnici zelo subjektivna stvar. za telo skrbim toliko, da se v njem dobro počutim … nič več in nič manj. ne silim se s športom ampak se z njim rad ukvarjam in mi je v užitek. tako je tudi z drugimi rečmi … ne odrekam se dobri hrani niti vsemu lepemu kar nudi življenje. skušam ravnati tako, da ne gre na tuj račun, če mi kje ne uspe pa me na to opozori Življenje … in kar je morda najpomembnejše, ne skušam razmišljati tako kot bi me mnogi radi videli razmišljati … vse to daje celoto s telesom, ki ga nato vidi vsak po svoje.
irena, tvoje pisanje je bolj kodirano kot velika passacagliaErmm pojma nimam kaj je “volina” in kakšna tribuna je kje postavljena? tudi za izraz “bivjoče” prvič slišim … to ni v mojem dosegu, zato ne vem kaj misliš!

glas, kot rečeno se še nisem seznanil s tem majevskim koledarjem in se z interpretacijo tega, ki ga razlaga ne morem kar tako enostavn strinjati ali je celo vzeti kot “vzeto za gotovo”. bom premislil in pretehtal argumente, ki govorijo in če bom ugotovil, da je bilo pri interpretaciji na delu preveč emocia in instinkta, bom pač vse ustrezno zavrnil, dokler ne dobim tehtnejših dokazov. tudi za nostradamusa pišejo svašta, če pa si ga prebereš, je tako kot z vsem ostalim, vse lahko “vidiš” šele, ko se zgodi … prerokbe bi imele smisel, če v naprej napovejo kako in kaj bo, torej bi moral nekdo odpreti njegovo knjigo recimo leta 1995 in reči, pozor, tukaj pa piše, da bo čez par let v ta dva nebotičnika treščilo letalo! da se bo nekje nekaj zgodilo, kar bo dvoje in bo prinselo dim in grozo … je pa prerokovanje samo za emocije (ti so namreč lahkoverni!).
tako, da to ti težko odgovorim kako in kaj bo … kot rečeno nisem prerok, samo pisec knjige z naslovom [psi] … v ponedeljek bo pri tebi, pa si jo poglej in boš morda odkril kaj česar še sam nisem. potem lahko nadaljujemo z diskusijo!

lilly! seveda imaš pravico da knjige ne prebereš, ne maraš, ne čislaš in imaš o njej svoje (kakršno koli) mnenje … teh pravic ti seveda nihče ne prereka! (če bi jo prebrala do konca bi videla, da na na strani 776 piše, da te knjiga vsak 12. ne bo mogel sprejeti. in evo, nekdo pa mora biti zdaj ta 12., zato ti tudi ne nasprotujem glede tega.
oporekam pa tvoji trditvi, da so v knjigi v petih zaporednih stavkih uporabljeni ti trije pojmi, ki bi ciljali na milana! to je preprosto izmišljotina, neresnica ali laž … kar koli želiš, samo ne dejstvo. to je zelo lahko preverljivo, zato boš zelo začudena, kako je mogoče, da tega ne boš našla … ima pa rei tudi razlago zate, zakaj si ti tako prepričana, da je tako … o tem namreč jasno piše na strani 39: … ljudje gledajo resnico, a je ne vidijo.gledajo jo insinkt, emocio in racio, a jo vsak vidi povsem drugače. egu predstavljajo vsak svojo resnico, ta pa zaupa resnici razuma z največjim vplivom. tako lahko ego vse življe
nje živi v zmoti, trdno verujoč v svoj svet. … in v nadaljevanju imaš celo primer, ki ti pove, kako se zgodi, da lahko ti nekaj prebereš, vidiš in razumeš, česar v tej knjigi preprosto ni. (je pa v tvojem svetu) vprašanje se poraja zakaj se v tvojem svetu pojavijo izmišljena dejstva … možnih razlogov je zelo veliko! najpreprostejša razlaga za to je, da se tvoj racio upre novemu zgolj zato, da to ne bi zrušilo njegovega tako mukoma ustvarjenega sveta … zato si bo tako prizadeval, da bi v napisanem videl neresnico, da bo nekaj “argumentkov” kar sam dodal. ampak ti v to res verjameš. najbolje bo, da se prepričaš, ker vem da sebi in svojemu raciu zdaj bolj verjameš kot meni. vzemi knjigo ponovno v roke in najdi to zaporedje petih narobe uporabljenih terminov! pri ponovnem ogledu bodo čudežno izginili … zdja ne vem kako si boš to razložila, upam, da ne boš mislila, da sem na skrivaj natisnil novih 7.777 knjig in vsem podtaknil popravljeno verzijo? boš pa zaradi tega dogodka, ko ne boš našla, tega kar misliš, da je v knjigi … postala slabe volje, občutek bo podoben rahli depresiji, kar je posledica konflikta med razumi, ki ga boš dosegla, ko boš pred drugima dvema očrnila svojega najpomembnejšega … posledica: kmalu boš boš jezna na krivca za vse to – mene. Ouch
povej mi, ali se ti zapis a =X2 x Y zdi kaj posebnega? ne in če ga zapiše janezek na tablo to še ni za nobelovo nagrado ali ne? če pa isto formulo pojasniš in razumeš da govori o masi hitrosti in energiji, ter vstaviš za to bolj znane oznake E = m c2 ob tem pa ti gospod einstein še pojasni povezavo med vsem tem, ima ta formula naenkrat povsem drugačen pomen. tako je tudi z rei, če ne razumeš ne more narediti vtisa in je posledično v tvojih očeh vse precenjeno. nekaj povsem drugega bi bilo, če bi ti knjigo prežvečila, razumela kaj je v njej napisano in tehtno argumentirala zakaj je precenjeno, potem bi bila tvoja argumentacija za razmislit … tako pa je težko razglabljat o pomeni te formule, če jo vidiš kot a =X2 x Y.
matematična postavtiev rei seveda ni težka za razumet … je pa treba o tem razumeti vse ostalo, da lahko razumeš pomen tega. za to je potrebno vsaj predelati knjigo do konca, pa še potem ni nujno, da ti bliskne v glavo. v resnici sploh ni tako simpl, ker če bi bilo, bi to že kdo drug prej pogruntal … sem pa v knjigi moral vse poenostaviti in pogosto celo banalizirati, kar pa še ne pomeni da za tem ni huda stvar.
velike razlike v postopkih dela v psihiatriji, psihologiji in psihoterapiji še ne pomenijo, da je na te pojme treba gledati kot na povem nepovezane poklicne dejavnosti … kot recimo na rudarja, sladoledarja in filozofa. na koncu se vsi ukvarjajo s človeškim umom in ker rei predstavlja nov pogled na to, je to za vse tri velikega pomena. vsak od njih bo v svoje postopke lahko vnesel ustrezne spremembe, ki bodo vodile do boljših rezultatov. utemljeno govorjenje, ki zajema vse, ima zato smisel.
zakaj bi rei morala označiti kot sijajnega tudi ne vem? nihče od tebe tudi ne more zahtevati, da bi E = m c2 označila kot sijajno odkritje … tudi to je tvoja pravica o kateri govoriš na začetku. kaj pa je zate sijajno? za mnoge nekaj postane sijajno šele, ko drugi ugledneži tako rečejo. za nekatere je sijajno samo to, kar so sami sijajnega odkrili, vse drugo je pa nesijajno. za večino staršev so le njihovi otroci sijajno lepši od drugih … zato te jaz ne bi preveč obremenjeval s tem, da bi ti rei “moral” postati sijajen.
če pa želiš vedeti, ali je rei res nekaj, kar ima potencial, ali pa le še ena od mnogih kmalu pozabljenih velikih teorij … pa si moraš najprej jasno odgovoriti na povsem splošno vprašanje, ali verjameš, da je kaj takega sploh možno? da ne “dojameš zares” vidim po načinu tvojega argumentiranja, to ni očitek na tvojo inteligence ali kaj drugega … je le posledica tega kar si napisala.
z branjem do 1/3 nisem mislil, da si ves študij pripeljala samo do 1/3, hotel sem povedati, da se je pri študiju za razumevanje in poglobitev potrebno “pregristi” čez celotno čtivo … tudi, če nam literatura ni pogodu … sicer je pa profesorja težko prepričati, da znamo in razumemo, samo se s prebranim ne strinjamo.
če se želiš prepričati ali je rei to kar trdim, bo najbolj enostavno tako, da mi poveš kaj bi tebe prepričalo o enem ali drugem? pa ti bom povedal če ti argumenti že obstajajo, ali pa kdaj se bo zgodilo kaj takega, kar bi te lahko prepričalo … če se seveda sploh lahko zgodi. ne morem ti pa celotne teorije tako enostavno pojasniti, ker sem za tiste, ki jih zanima, napisal celo knjigo.

Lepo je če deliš