Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#7084
mojka
Participant

mogoče pa ima ta knjiga res za vsakega kak ključSmile

mene ves čas sooča s predsodki- težko jo namreč berem zgolj kot knjigo, ker poznam avtorja in imam o njem mnenje (uf,kaj naj zdaj z njim)
ker mi jo je podaril, sem ji težko gledala v zobe. nisem se mogla oglasiti, dokler se mi je zdela zgolj stilsko slaba in še naivna zraven. tako en poskus slovenskega Hesse-ja, kak Narcis in Zlatoust recimo (nekaj časa moja najljubša knjiga)… saj je vendar roman in ne znanstvena razprava.
(računalnik pri Filitu mi je super)
a stil je vedno boljši, zdaj sem nekje čez polovico… je še par stavkov za pejnovrit, a malo.
kar pa je zanimivo- če zajaham energijo, ki je njega vodila pri pisanju, sem v vsakdanu močnejša. ne rabim opravičil, da počnem, to kar čutim, da je prav. ne obliva me pot ob misli na moje slabosti. (sem mislila da sprejemam svoj svet, pa sem ga samo ocenjevala- in posledično branila)
vem, da več ni druge, kot da sledim srcu, če nočem, da mi je ime Asari…. skratka, dodaja mi moč in pogum….za daljši pogled v zrcalo… dovolj dolg, da se stvari postavijo na svoje mestoSmile
tako, da sem na točki, ko se mu lahko iskreno zahvalim za knjigo, tudi če ni notri ničesar več
kar se pa zaslužka tiče, je moral človek najprej druge stvari delat, (kaj,kako in za kolikoWink) da je lahko založil to knjigo (izdana je v samozaložbi, kot piše) in še kaj- pa raje ne bi razlagala o tem, kaj je počel, da bi bila knjiga taka, kot si je zamislil. že iz te zgodbe bi se lahko roman naredilo, ali vsaj novelo.
s to mistifikacijo pa se najbrž bolj širi in drugače bere, kot bi se sicer
takšna je pač narava… opic
pozdravljam pa tudi vse pse in psic
Lepo je če deliš