Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8286
eros
Član

začnem z avatarjem:
prav to je dojemanje lastnega ega, namreč da tri delujoče procesorje dojemamo kot eno celoto. če bi bilo tako enostavno, bi to stvar v 2000 letih že kdo pogruntal, TR je sicer precej blizu s tremi različnimi koncepti odzivov, samo manjka njihova avtonomnost in trajna razporedljivost razmerja moči med njimi, kar tvori značaj. šele z razumevanjem teh treh raumov – procesorjev z lahkoto pojasnimo veliko število psiholoških pojavov in rešimo tudi težave pri katerih doslej nismo niti približno vedeli kako in kaj. vse to je mogoče zaradi tega, ker teorija drži, ta formula za razumevanje ustroja našega uma je pravilna in omogoča neprimerljivo uspešnejše razumevanje nas samih kot reševanje naših problemov. kot rečeno, bo to kmalu mogoče videti na disleksiji in drugih primerih, ki jih bomo v prihodnje z lahkoto povsem odpravili, ne samo “blažili”. prispodoba: če ne razumeš delovanja računalnika in se ta pokvari, boš zaman šaril po njem ko frizne. v najboljšem primeru pritisneš na gumb reset in upaš, da se bo sam spet porihtal. če pa razumeš, kako stvar deluje, veš kako je sprogramiran, lahko hitro odkriješ napako in jo z malo truda popraviš … tako je tudi z našim umom, le da se doslej nikomur ni sanjalo kako dela. in so psihologi kar nekaj klikali, ne da bi prav vedeli kaj. (vse znajo (odlično) razložiti samo za nazaj, za naprej pa ti ne bo mogel nihče nič konkretnega napovedati)
primer z malekom: [psi] je treba brati dosledno, na začetku si spregledal zelo pomemben stavek: eros se nahaja v svetu misli, vsa knjiga govori o svetovih, ki jih vidijo posamezniki, to niso njihova resnična življenja, vsi namreč živijo zdaj v tem času in vsi so med seboj povezani. le da to lahko zaznavaš šele pri drugem ali tretjem branju … saj pri knjižničarki zlahka spregledaš obisk predsednika vlade, ko pa na koncu o njem prebereš celo poglavje si pri naslednjem branju zapomniš in si v knjižnici na to malenkost takoj pozoren … tako lahko povezuješ stvari, ki jih prvič nisi mogel. tako dobi tudi prenosnik v navidezno kamenodobnem svetu svoj pomen insmisel … ali si tu mislil, da te zafrkavam?? v vsakem svetu so na različne načine vkomponirani ti trije razumi, pri maleku st bili to ribici in pri tem sploh ne gre za zunanje stvari ampak za njegove notranje procesorje … eros je še vedno v malekovem miselnem svetu!
zakaj Življenje vsakemu ne razloži kako in kaj: to bi bilo približno tako, kot da bi učiteljica v šoli otroku namesto kontrolke dala rešitve na mizo. ti pa se sprašuješ, če baba zna vse zračunat, ne vem zakaj muči mene s tem, saj jo lahko vprašam, ko (če) bom kaj potreboval! napredek pa je očiteb, s takšnim učenjem je v evoluciji človeštvo prišlo na vrh vsega živega, ti pa negoduješ, ker ti nekaj česar ne razumeš v svojem življenju pač ni po godu … pa se postavi v vlogo tvojega psa (če ga imaš), ki mora tako dolgo stiskati mehur, da se ti gospod človek blagovoliš spomniti in mu odpreti vrata. v vajinem razmerju je v resnici vse tako kot odločiš ti … in če se pes odloči, da bi ti moral od doma ali pa se ti odločiš, da mora kdo od doma, kaj misliš kdo bo šel? zakaj? pes ima vendar boljši voh, je hitrejši od tebe, ima zobe in uporaben ugriz, z dlako je zavarovan pred mrazom … odporen je na več bolezni kot ti … skoraj po vsem je biološko boljši od tebe, pa vendar mu ti kraljuješ! zakaj? ker si se učil … in imaš v glavi zdaj nekaj višje razvit racio kot on. to je vse, zato ne negoduj in ne govori o “zjebanem” svetu, ker boš v naslednjem življenju pes, da boš lahko prišel do tega pomembnega spoznanja!

k ireni! no evo, punce so pametne in berejo počasi in dosledno;-) … huh, ampak prve polovice tvojega besedila ne razumem prav dobro, kaj si mi ti tu želela sploh povedati?!? če te prav razumem sprašuješ zakaj tako zapletena knjiga in zakaj vdirati v še en zapleteni svet, če še svoje zapletenosti ne prepoznamo? [psi] je res čudovito preprosta razlaga zelo zapletenih procesov, vse težave pri branju knjige izvirajo zgolj iz lastnih zabetoniranih predstav. če v knjigi iščemo zgolj predstavo pisca o stvareh, ki so vendar takšne kot jih poznamo mi, smo v težavah! pogosto je treba za razumevanje omejiti vse, kar smo si predstavljali doslej, in vzeti vse kar je v knjigi kot nekaj novega – povsem drugačnega. šele nato je treba pretehtati, kaj od tega sedi in kaj govori za eno ali drugo … le tako lahko prideš do pomena te knjige, in to tudi razloži, kako lahko preprost otrok potegne iz knjige tako izjemne stvari, ki jih recimo visoko izobražen in inteligenten oče ne zmore … otrok nima ničesar zabetoniranega v svojem svetu … zanj je vse novo, zato tudi vidi, kako dobro je sestavljena ta celota.
ali ni načina, da bi se sami prepoznali? seveda je, za to je treba prej sprejeti dejstvo, da je lahko vse povsem nasprotno, kot sami mislimo, vidimo in verjamemo da je! celo to, da so vsi argumenti, ki jih vidimo, čvrsto usmerjeni v eno samo smer … zdaj pa poskusi priti do resnice o sebi! veliko lažje je verjeti, da smo prišli do resnice, kot dejansko priti do nje. ne poznam nikogar, ki se sam ne bi takoj videl v tem ali onem konceptu treh, ko bere razlago treh razumov. zanimivo je le to, da ga skoraj vedno vsi drugi vidijo povsem drugače, le on je trdno prepričan, da se čisto vsi motijo, ker ga pač ne poznajo … tako si razlaga … prava razlaga pa je, da se sami ne poznamo.
v tej knjigi duša ne obstaja, zato je nobena nadgradnja psihe nima kaj za dosegati … to je to o čemer sem govoril prej.
v svetu 10. povsem natančno pojasnim kaj ljubezen je! (tudi razlika med zaljubljenostjo in ljubeznijo). od kod ti pa to, da živeti pomeni ljubiti??? kdaj sem rekel, da knjiga nima duhovnega potenciala, rekel sem, da ni duhovna knjiga (zame) … jaz pač morda drugače razumem duhovnost kot drugi! (tako je v mojem svetu!) ne trdim pa, da za nekoga drugega ta knjiga ne more biti vrhunec duhovnosti, prav tako kot za nekoga drugega vrhunec domišljije (ali neumnosti) … stvar presoje lastnih razumov in sveta. ne, 13. polica ni naložena le za vsakega 250.ga obiskovalca, vsak 250.ti jo le lažje razume in spregleda vso težo resnice na njej … drugi pa pogosteje dvomijo (instinkti), mislijo, da je na tej polici še vse druga, kar v resnici ne sodi tja (emociji) ali pa se sprašujejo o vlogi te police in razlogih za to, da je knjiga na tej polici, če je res na njej (raciji)
avatar drugič: res izjemna hvala za največji kompliment na svetu!Embarrassed žal bi bilo povsem zlagano, če bi zdaj molčal in se pretvarjal, da sem res avtor tega … zato bom samo razložil zakaj avatar tako misli. knjigo si sicer prebral, nisi pa je (še) dojel … sploh pa nisi videl kako dovršena je in kaj vse se skriva v njej. tudi jaz ne vem vsega kar je v njej, vsakodnevno odkrijem še kaj novega, že to kar vem o tej knjigi, pa vsekakor ne spravi skupaj nihče, ki razmišlja s človeškimi možgani. razen tega pa imam še to prednost, da sem edini, ki pozna sedmo skrivnost … ta je bila zame ključni dokaz, in verjamem, da bo tudi za vse ostale skeptike … ko bo čas zanjo. če knjigo vidiš kot zmešnjavo polresnic, je seveda nima smisla pripisovati neznanemu “nadrazumu”, če pa prepoznaš njen red in zmožnosti veš, da nam je preprosto nedosegljiva … in naumimo lahko z našimi možgani res marsikaj, težava je le, da ne moremo posedovati informacij, ki jih potrebuješ za kaj takega. moraš pa za vse to v knjigi tudi vedeti, da lahko sploh prepoznaš to “čudnost” (logično). zato te tudi razumem, zakaj tako vidiš vse skupaj in se čudiš od kod mi moje mišljenje …in razumem, zakaj misliš, da pretiravam in morda sam ne razmuem, ali pa se celo pretvarjam … kar koli!
tudi edino kar ti je v knjigi všeč, si žal preveč po svoje razumel: ženske in moški v tej knjigi so povsem enakopravni in izenačeni glede dobrih in slabih lastnosti!
zlati rez: čestitke za lepo mantro … ali veš kaj je tipična sl
ovenska mantra??
joj joj joj jooooj, ojoj joj joooooj ojjojoj jojoj joj ojoj … joj joj joj ojoj …Wacko

eros2011-01-22 19:03:43

Lepo je če deliš