Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8446
Irena
Član

glas wrote:

Ej Eros a bralci nasploh poznajo pravila, ki si jih ti recimo priporočal meni?
Da se knjiga odloži pri vsakem srebrnem Erosu!


(zakaj to ni navedeno recimo na prvi strani knjige – pravila branja..)
Ker Irena recimo je nekje pisala (če se ne motim), da je na dušek prebrala prvih 77 strani.. A prvi Eros je že na 49. strani !
Kar pomeni kaj? A zaradi tega ni prejela vseh sporočil, ki jih bi v priporočanem načinu branja?

Glas, živjoSmile

Kot sem že enkrat napisala, moj stari računalnik ne podpre odpiranja strani “psi”, zato so šla (priporočena) pravila branja mimo mene. Ali pa tudi nee…saj 7×7 = 49 Wink

Meni bi bil sicer sprejemljiv tvoj predlog, da bi na začetku knjige “pravila” bila navedena – pri vsej doslednosti avtorja bi bilo to zelooo logično – a se z razlogi, zakaj temu ni tako, niti ne obremenjujem. Sem pa radovedna in pričakujem odgovor oz. razlago!

Prejem vseh sporočil, da mi je zaradi tega “ušel” – hm, morda pa je bilo sprejeto sporočilo, da rada stvari počnem po svoje, ne glede na dobronamerne nasvete drugih, ne nujno vedno v svoj prid in korist Sleepy. No, saj obstaja še možnost tretjega branja “po pravilih”.

Drugo je namreč aboslutno v domeni raziskovanja vsakega posameznega drevesa (v gozdu) Wink.

glas wrote:
… kot knjiga, s potencialom, da predstavi konkretne poglede na Življenje s povsem nove perspektive!!!

Ta nova persepktiva tudi mene fascinira. Saj vem, da gre za zelooo stare zadeve vzorcev in informacij na “zemeljskih in nebeških” genih Wink, a način podajanja se vendarle tako razlikuje, da ga zahodni , zdajšnji um (marsikdaj) lažje absorbira – predvsem pa hitreje in učinkoviteje prenese v prakso.

glas wrote: (vsi ki ste prebrali knjigo.. zanima me zakaj nihče ne upa vprašati Erosa, da vam pove za vaš prevladajoči razum?

Jaz komaj čakam, da to storim. Vendar imam prej za napravit domačo nalogo – postavila si bom najprej (raciovo) “samodiagnozo”. Eros bi se valjal od smeha, kako znanstveno-matematičen je moj pristop. Pri njem kot ti opažam razhajanja v različnih življenjskih obdobjih, in tudi umeščanje umov po različnih življenjskih področjih (odnosi, delo, denar itd…) a kot rečeno – analiza in sinteza še poteka. LOL.

Eros pravi dvoje – da sam svojega značaja ne moreš ugotoviti in da se le-ta ne spreminja. V obe trditvi močno dvomim Smile Je pa REI le eden izmed mojih 4 svetov, ki pa ima – kot trdi Eros – res zeloo pomembno vlogo v naših zmaterializiranih iluzijah Wink

glas wrote:
No na vprašanje Erosa: ”Ali lahko na kakršenkoli način vstopimo v um Življenja.” mu življenje odgovori, ”Da za časa življenja to ni možno.” no tukaj se ne strinjam v celoti! zdi se mi zdi, da odgovor ne velja za vse ..
Mislim namreč, da so ljudje že vstopali v um Življenja in še vstopajo (ni pa to niti približno vsakdanji pojav ne, se strinjam)..

Ti pritrjujem, glas. Smile In pritrjujem Erosu Smile :

glas wrote:
”Ali lahko na kakršenkoli način vstopimo v um Življenja.” življenje odgovori, ” za časa življenja to ni možno.”

Odgovor v knjigi JE pravilen!!!

Kajti sprašuješ po meni, večnemu Življenju, vanj bi pa vstopil z minljivim življenjem…

Erosa sem že nekajkrat poiskusila “speljati” v te vode – a se VEDNO ogradi z nivojem uma REI – kar je tudi njegovo (pomembno!) poslanstvo. Kadarkoli mojih postov “ni razumel”, mi je sporočal, da se ne pusti ne zapeljati ne odpeljati iz svojega “terena”. In sedaj sem to dejstvo sprejela in doumela. Težko bi sicer ohranil suverenost obvladovanja tega področja, saj bi ga vsak bralec tolmačil po svoje, debate pa bi postale “ne tič ne miš”. Wink

Irena2011-01-28 08:57:36

Lepo je če deliš