Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8250
eros
Član

… morda res mislijo, da me poznajo … ne vedo pa, da me lahko poznajo le v svojem svetu – torej na način kot ga dojemajo njihovi trije razumi. eros pa je lik kot ga dojemam jaz v svojem svetu, in je po podobi iz sanj materializiran v obliki knjige. tako lahko vstopa v druge svetove in bralce popelje skozi dvanajst človeških značajev.
zelo pomembno se mi zdi, da to knjigo spozna vsak sam, brez posebnih predkomentarjev … takšnih ali drugačnih. tudi lik erosa bi si moral ustvariti vsak po svoji podobi in tisti, ki me poznajo pod mojim imenom so za to dragoceno izkušnjo žal prikrajšani.
ja, ljudje pogosto ugibajo zakaj je moja identiteta skrivnost, če pa ste pozorni, boste v njihovih komentarjih odkrili njihovo lastno čisto ali nečisto razmišljanje. prvič, ne vem od kod ljudje sploh pridejo na to, da bi s knjigo morali v paketu priti še življenjepis, fotografija in tajni dosjeji pisca? … verjetno radovednost, pa tista večna kdo in s kakšnim namenom … vse to se meni zdi povsem nepomembno v primerjavi z vsebino te knjige. osebno mislim, da si knjiga zasluži vso pozornost, jaz pa precej manj, kot bi je imel, če bi se razkril.
če vas zanimajo še moja razmišljanja glede anonimnosti sem med pisanjem bil res nekoliko v precepu … po eni strani sem želel narediti knjigo kar se da natančno po vzoru iz sanj, po drugi pa sem se spraševal, kako bom zagovarjal vse te kontroverzne teorije, če se ne bom mogel nikjer z nikomer javno soočiti!?
no, danes se vsakodnevno zahvaljujem modrosti Življenja, da se ne razkrivam … ne vem, če si kdo od vas lahko predstavlja koliko in kakšna pošta prihaja na erosov elektronski naslov? (dostop do mene ima vsak lastnik knjige) … ne vem pa kaj sem takega zapisal, da želijo tega erosa vsi osebno spoznati in pogosto še kaj več … za to pa so pripravljeni narediti “moteče” veliko! Thumbs Down
jaz si ne želim slave, moje življenje je čudovito tako kot je, na mestu kjer sem in tak kot sem (in res mi ničesar ne primanjkuje) … v tem pogledu si zato tudi ne želim ničesar spreminjati … po drugi strani pa mi Življenje potisne v roke vse to znanje (vèdenje), za katerega že zdaj vem, da lahko na glavo postavi ves svet in pri tem se prav nič ne šalim ali pretiravam … in kaj naj z njim? tu imate knjigo, mene pa pustite biti to kar sem … je to res tako težko razumeti?? naj vam pojasnim kaj je slava: sto pogledov in šušljanje kamor koli greš (kot da si debil), ko spoznaš ljudi se vedejo nenaravno in so zategnjeni, kot da si padel z marsa, ko odpreš resen časopis bereš le o sebi (dolgčas, ker tako že vse veš), ko odpreš rumeni tisk, bereš spet o sebi, tokrat same izmišljotine … le komu je to fajn? sedeš k zobozdravniku in se mu tresejo roke, da ne bi kaj zasral, ker si celebrity … au! in če je kak svečan dogodek, vas bodo nabliskali, da boste komaj našli do vhoda (zato so rdeči tepihi, da stopajoči čutijo, če so zavili s smeri!) … če zaključim: NE HVALA;-)
… aja, skoraj bi pozabil, morda je kdo mislil: slava = denar??
ja, denar ponavadi res pride s slavo in z denarjem si je (ne zanikam) mogoče izpolniti nekaj lepih želja. ampak, preden sem natisnil to knjigo, sem ga imel več kot dovolj za maksimum svoje sreče in potreb … očitno še toliko preveč, da sem si omislil to nesramno potratno izvedbo knjige, ki je mimogrede postala najdražji slovenski knjižni projekt v zgodovini … pa kaj, sanje so sanje;-) in res je lepo, če si jih lahko izpolniš! … za to pa ne potrebuješ slave! … in z dvema žlicama tako ne moreš jesti!
ne vem kdo sta mojka in mistom, nihče mi ni omenil tega foruma. če v google vpišeš “knjiga psi”, se pojavite na 3. mestu. kaže, da ste se lepo razpisali o knjigi … kar sem tudi prebral, tako vem nekaj več o vseh vas, čeprav ne poznam vaših pravih imen.

eros2011-01-21 21:58:27

Lepo je če deliš