Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8360
eros
Član

ah, to si mislila! eros vstopi v svet vseh misli … vsi ljudje živimo vsak v svojem svetu … poznamo samo naše misli in samo naši trije razumi interpretirajo vse informacije, ki prihajajo v naš svet. tako si vse kar mi mislimo, da mislijo drugi, le mi zamišljamo … torej tujih misli ne srečamo. to pa je tako zaradi tega, ker naši razumi začnejo graditi ta naš svet o katerem govorim, če tega sveta ni … potem lahko vidimo tudi druge misli … tako je tudi možno da otroci deloma vidijo te naše svetove, le da so takrat še tako preprosti, da jih doživljajo ne da bi jih prav razumeli … eros pa je zapustil svoj svet in tako lahko kot kak otrok vstopi v tuje svetove, le da eros lahko bistro razmišlja in dojema te svetove na bolj zahtevni ravni, kot otroci, ki jih le opazujejo in sprejemajo take kot so.
da lahko eros dojema celoto teh različnih svetov potrebuje tudi enakovrednost treh razumov, saj ima vsak človek svoj značaj, vsak razum pa lahko razume le sebi enakega … tako lahko eros celovito dojema te tuje svetove in vstopi v misli drugih.
irena, 7. dokaza nisi mogla videti, ker ta ti zagotovo ne bi ušel tako samo z nasmeškom;-) 7. dokaz je tak, da si ga vsak za vedno zapomni in niti slučajno ne podvomi ali je bil to ta dokaz ali kaj drugega, ali pa morda sploh ni bil dokaz. v knjigi je namreč še toliko drugih osupljivih stvari in zanimivosti, da človek brez težav trči v kaj zanimivega, zabavnega, globokega … kar koli, kar pusti vtis … ampak kot velja tudi sicer: ni vse zlato kar se svetiStar
je pa kljub temu tvoj nasvet glede branja knjige dober in ga tudi jaz priporočam.

Lepo je če deliš