Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8272
eros
Član

pozdravljeni, vidim, da ste oživeli!
pozdravljen tudi avatar in čestitke, tvoja tema je na googlu pri vpisu “knjiga psi” ta forum spravila na 2. mesto. naj omenim, da izvorne spletne strani knjige sploh ni med desetimi … toliko o optimizacijahClap
jaz knjige [psi] ne vidim kot duhovno literaturo, sploh je ne morem primerjati z ničemer in po mojem prav ne spada v nobeno zvrst (od tod tudi ideja o 13. polici v knjižnici). to postane jasno tudi tistim, ki jim lahko pokažem zakaj je s to knjigo tako.
to knjigo je treba brati precej natančno in upoštevati, da v njej ni nobenega poenostavljanja, fantazije, lastnega teoretiziranja, čeprav marsikdo dobi tak občutek. ta knjiga je gola resnica prikazana v prispodobah. uporaba prispodob ima svoj pomen, zaradi tega lahko knjigo vzame v roke vsak in razume to kar mora razumeti. knjiga je zanimiva intelektualcem in povsem preprostim, brez pisanja v prispodobah pa to ni mogoče. več težav pri branju pa pri tej knjigi nimajo manj izobraženi in preprosti, tako kot je to pogosto sicer, ampak predvsem ukalupljeni ljudje, ki ne morejo sprejeti nič drugega kot svoj zabetonirani svet, pa četudi je v njem vse na glavo postavljeno. tako je zabaven primer, ko se je moj dober znanec, izobražen in zelo uspešen poslovnež, poleti tri tedne mučil s knjigo na svoji jahti … mu je bila dokaj všeč, nikakor pa se ni mogel strinjati z mojo oceno, da je to knjiga za vsakogar. rekel je, da on vendar ni tako neumen, da je ne bi razumel, brati pa jo je moral tako, da ga sploh nihče ni smel zmotiti med branjem.
ko je knjigo odložil, jo je vzela v roke njegova 11 letna hči, ki sicer ne bere (ne veliko ne rada). sprva je mislil, da se otrok samo postavlja s knjigo po vzoru staršev, ker ga je pač videla ves čas s tem v roki … ampak otrok je prebral knjigo od prve do zadnje strani, kar je vse presenetilo. pravo presenečenje pa je sledilo, ko je mala začela postavljati vprašanja o vsebini in z njimi je očetu razkrila stvari, ki jih sploh ni opazil, niti povezal. to se mu je zdelo tako neverjetno, da so se tako pripeljali k meni na obisk in smo ves dan preživeli skupaj in razglabljali o knjigi. in res, še mene je prevzelo, kaj je preprosta deklica lahko izvlekla in razumela iz te knjige. oče je na koncu rekel, no zdaj vsaj vem, da ni problem v knjigi, ampak v meni!
tako pa je tudi pri vseh drugih, ki se lotijo te knjige in je v resnici ne dojamejo v njeni globini. če me kdo vpraša, kdaj bom napisal naslednjo knjigo, mi je takoj jasno, da te ni niti približno dojel;-)
avatar, nikakor me ni življenje izbralo za ambasadorja, preberi moj drugi daljši odgovor, kjer so navedeni razlogi, zakaj sem bil jaz najbolj primeren kandidat za to knjigo in nič več. nisem noben mesija in se tudi ne počutim tako. ljudi s trinajstim značajem ni tako malo, jaz jih poznam že nekaj, tak značaj ima vsak 200 do 250 človek (to je moja ocena). sicer so pa čisto vsi razumi popolnoma enakovredni med seboj, kar sem v knjigi res ves čas ponavljal in mi še vedno ni jasno zakaj bi eni radi bili emociji, pa mnogi ne instinki. zato ker je ta črnogled? saj je to le procesor, ki obdeluje naše podatke, črnogledost ni nujno slaba in instinkt ima res veliko plemenitih lastnosti in je tudi edini zares čustven razum. res so morda imena zavajajoča in kdo pomisli, da je emocio čustven, ampak ni! to je brezbrižen, lahkoveren otrok … tako je res nepomembno kakšen značaj ima kdo, vsi značaji so popolnoma enakovredni! ključ vsega dobrega je na prvem mestu lastno sprejemanje in vsega slabega nesprejemanje!
sedmic si nisem jaz izmislil, ko so se ves čas v vseh pogledih naključno pojavljale pri nastajanju knjige, sem jih vzel nekoliko pod drobnogled … nikakor ne numerološko!!! ker je zame to popolna bedarija … se pa Življenje preko števil pogosto poigrava z naključji, saj jih je pri številih najlažje zaznati. naključno se morajo vendar vse pojavljati enako pogosto, pa se v določenih okoliščinah ne. če razumeš pomen teh okoliščin razumeš tudi pomen teh naključnih števil. mislim, da je to sedma knjiga Življenja, se pa lahko glede tega tudi motim. Življenje mi ni nikoli nič jasno pojasnilo ali napisalo, upravlja zgolj z naključji.
vidim, da se precej lovite glede tega Življenja … kaj je in kako deluje. o tem sem precej tudi sam premišljeval in prišel do precej bolj logične teorije kot je bila ta, ki sem jo spoznal v šoli.
kaj je osnova, začetek vsakega življenja? to je preprosto ponavljanje oblike, ki je že obstajala. s tem se v resnici začne … in to je še daleč od našega razumevanja življenja. mislim, da to poznamo tudi pri tvorjenju kristalov, saj se določene anorganske snovi dobesedno razmnožujejo in to brez genetike. potem je tu okolje, ki nastale tvorbe uničuje. ko se neka ponovitev ponaključju ne ponovi povsem identično, se zgodi mutacija in če je ta slučajno v okolju obstojnejša, se bo od zdaj naprej ponavljala ta oblika … tako se odvija vse dokler se vse naključne spremembe tako ne zakomplicirajo, da pride do kompleksnejšega ponavljanja, kar tudi mi razumemo kot organsko ali biološko tvorbo.
zdaj naredimo majhen preskok (eno milijardo let) in pridemo do enoceličnih organizmov. (razvoj od kristala do tega je nepredstavljivo daljši kot od te celice do človeka! tukaj se pojavita dva principa … če se organizem uči se mu izboljša možnost preživetja in hkrati se mu izboljša, če se čim hitreje ponavlja in pri tem nekoliko spreminja. to pa je kontradiktorno, saj se pri ponavljanju znanje uniči, pri ohranjanju znanja in ne ponavljanju, pa ne more priti do izboljšave. tukaj je prelomni trenutek za nastanek Življenja, ki ne predstavlja čisto nič drugega kot preskok informacij med obnavljajočimi organizmi, ki se zdaj kot skupina pa vendar z ohranjeno informacijo in zdaj razvijajočim razumom nadvse uspešneje razvijajo kot vse drugo.
ampak tista miselna inteligenca ne more obstajati drugače kot prenos informacij, torej nematerialno. tu na tej stopnji je še zelo primitivno, pa vendar ima evolucijsko gledano nepredstavljivo prednost pred posameznimi ponavljajočimi organizmi. ti ponavljajoči organizmi se pozneje zelo zelo razvijejo in smo danes to, kar se dojemamo s svojimi minljivimi tremi razumi, tisto drugo pa se ves čas samo izpopolnjuje … nepretrgoma in ima ob tem še ves čas na razpolago čisto vse informacije slehernega živvega bitja od prvega trenutka naprej. to inteligenco si je nemogoče sploh predstavljati in z našim dojemanjem ji ne sežemo niti do žulja na podplatu (kje je še gleženj!). vse to kar se mi sprašujemo in ne razumemo je ozko gledanje iz našega zornega kota, zelo neumno in zaslepljeno … Življenje pa je v tem pogledu razumevanja povsem drugačna inteligenca in tudi narobe je nanjo gledati kot na boga, ker je ta predstava povezana s preveč zmotami o resničnem stanju te skupne zavesti.
… no jaz sem sicer zelo “znanstevno” nastavljen in takšnih tralala zgodbic nikakor ne kupim. tudi, ko sem začel razmišljati o tem in prišel do spoznanja, da je to v resnici bolj logično, kot tisto, kar sem verjel prej, sem bil skeptičen. ampak vsi argumenti so popadali v vodo … drug za drugim … težko si je sploh predstavljati koliko je bilo teh diskusij z različnimi misleci, filozofi, intelektualci … in to z uporabo pionov in obračanja spina kot možen način komunikacije med bitji je res bizarno! fenomen je res dokazljiv in dobro vemo, da celo naši najbolj osnovni organi delujejo čisto atomarno … oko zazna foton, nos pa že eno samo molekulo! … kje pa je še vse ostalo!
nikogar ne želim na osnovi njegove naivnosti prepeljati čez vodo. tukaj ni vprašanje moje spretnosti besed, ampak vašega razmisleka o razumnosti povedanega. v slovniji imamo znanje, ki ga nima nihče na svetu in uvod v to je knjiga [psi]. prepričan sem, da bo nastopil dan, ko bo v to majhno državico strmel ves svet in se čudil od kod … nek brazilski diplomat je izjavil, da je slovenija kot zemljina hipofiza;-)) še sanja se mu ne
kako je zadel!
no, mene je o vsem prepričal šele sedmi dokaz, čeprav zdaj vem, da bi me moralo že tistih šest (brez težav!) edina težava je, da ljudje tudi dokazov ne znajo razumeti, saj je za to potrebno precej široko znanje in ne le občutek o lastni pameti;-) zato bom v kratkem zelo konkreten s temi dokazi, čez kaka dva meseca bom objavil prvo terapijo za odpravo motnje branja – diselksije. danes sem bil s starši prvega otroka, ki smo mu v dveh mesecih povsem odpravili to motnjo pri psihologu, ki ga je testiral in rezultatom nihče ne more verjeti, saj je disleksija doslej veljala za vseživljenjsko težavo. in to je le ena od tisč stvari, ki jih zmore rei (priv dokaz življenja).
tudi erosovega obnašanja v zgodbi z lano vidim, marsikdo ne razume? to je veliko bolj preprosto … ali ni očitno kaj se zgodi junaku, ki ima v vseh zgodbah vedno razlago in rešitev za vse … v tej zgodbi pa je povsem v temi?? bralec bi se iz vseh ostalih zgodb moral že naučiti kako in kaj … eros je vendar zaljubljen, njegovi razumi so zaslepljeni in mu vse prikazujejo lažno, čeprav ve za vso to teorijo, ne more tega dojeti, ko se mu zgodi, saj vendar vse dojemamo s tistimi, ki nam lažejo … ti pa menda ne bodo sami sebe postavljali na laž;-)
bralec je tu na končni preizkušnji doseženega znanja, če je knjigo vsaj približno dojel, bo vedel vse za kaj gre in kaj se dogaja. v vseh zgodbah so nastavljene razlaga za samo to zgodbo, da lahko bralec razume kaj se dogaja, ko smo zaljubljeni in kaj manjka, da se lahko to spremeni v ljubezen. zato pravim, da bo ta knjiga človeštvu vrnila ljubezen … in res jo lahko.
ko spoznaš pravega človeka je to zate utelešen bog ali boginja … žal je nadvse podobno vendar povsem lažno tudi pri zaljubljenosti. ljudje pa tega ne razločimo.

menda sem pravkar postavil še en rekord? v dolžini besedila na tem forumu??Beer

eros2011-01-21 21:28:55

Lepo je če deliš