Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8644
eros
Član

ha, ha … ravno sem razmišljal, kako naj na vse to odgovorim tadeju in glasu, pa vidim, da je že irena obema odgovorila … in to presenetljivo dobro! zelo dobro si povzela celo moj način razmišljanja o knjigi in teoriji, za katerega menim, da je pravi. (ne samo v primeru [psi] ampak tudi v vseh drugih primerih, ko se nekdo ne strinja z našim pogledom in razmišljanji, je to po mojem edini pravi pristop.)
irena je edina, ki je z vsebino knjige sploh seznanjena (od vas treh), glas je na črnih straneh (polovici), tadej pa pri marketingu, kjer ga je že vse minilo.

naj nadaljujem pri citatih!


to kar večina ljudi razume pod besedo “duhovnost” je v teoriji REI koncept vrednot instinkta. je pa sodobnejša interpretacija duhovnega razmišljanja vse kar nasprotuje racijevemu načinu razmišljanja – torej tudi emociejv način razmišljanja. v tem konceptu je mogoče tudi razumeti, zakaj se je knjiga tadeju uprla, preden sploh ve o čem se v njej gre. vsaka zaznava racievega koncepta, pri drugih zbudi odločen upor … in marketing je v resnici temelj racijevega načina razmišljanja. doslej ni bil nihče navajen, da lahko neka knjiga vsebuje vse tri koncepte (le kako bi, če pa nihče ni vedel, da obstajajo), zato jo tisti z racijevim načinom razmišljanja zavračajo, ker jih ta “poduhovljena” literatura ne zanima, tisti z emocijevim načinom razmišljanja se ji upirajo, ker je njim tako že vse jasno in jim nima nihče drug več kaj za soliti pameti, še posebej pa ne, nekdo, ki ima več denarja od njih, ker jim to da vedeti, da spada v tisto “racijevo-materialno” kategorijo … in potem so tu še instinkti, ki jim knjiga spet ni všeč, ker je po zunanjosti izrazito “emocijevska” (to morate v njihovem pogledu razumeti, da je nekdo zapravljal denar za nepotrebno bahanje) in zaradi marketinga še “tipično racijevska”. tako je zelo zabavno opazovati, da ljudje z vsemi tremi koncepti razmišljanja s povsem nasprotujočimi argumentacijami zavračajo to knjigo.
ampak [psi] ne eno ne drugo in ne tretje! vsak bo za svojo antipatijo našel prav tisto, kar se njemu zdi pomembno in jo bo zavrnil iz razlogov, ki se njemu zdijo resnični. če k temu dodamo še nesprejemanje dobimo ob tem še zavist, pohlep in pretirano tekmovalnost = rezultat tega pa je pisanje in govorjenje tistih, ki knjige sploh ne poznajo, je nočejo spoznati, kljub temu pa o njej največ povedo … vsem, ki jih poznajo in ne poznajo.

ključ te knjige pa je v tem, da zagovarja, da so vsi trije koncepti pravi in enakovredni. težava je le, če en koncept prevladuje nad drugim … katerikoli! trenutno v naši družbi izrazito vlada racio, zato imajo ljudje z drugačnim načinom razmišljanja tudi toliko težav (na vseh področjih) v sodobni družbi. in bolj ko se ta racieva oblast krepi, v večjih težavah je celotna družba … nihče pa ne razume razpleta tega dogajanja. (lahko si ga ogledate v egiptu … čeprav to še zdaleč ni najbolj črn scenarij! … stavri so tam zaenkrat še vedno super pod nadzorom v primerjavi s tem kar se še lahko zgodi)
[psi] zato pojasnjuje in postavlja na svoje mesto tri koncepte vrednot, razmišljanja in delovanja, ki so v vsakem od nas. želi in predlaga pravičnejšo družbo, pri tem pa je treba sploh vedeti, zakaj zdaj družba ni pravična. ali si je kdo mislil, da je naš celotni šolski sistem temelj racijeve oblasti … vsem otrokom z instinkti in emociji se v resnici že zelo zgodaj zgodi huda krivica, pa tega enostavno nihče ni razumel … kako in zakaj. bistvo te knjige ni, da se z njo nekdo okoristi bodisi v duhovnem ali osebnostnem smislu, kar želim tudi pokazati s tem, da se ne baham in postavljam s tem dosežkom … in tu naj vse opozorim, da tudi če tu 100 x napišem, da sem napisal super knjigo, to ni bahanje, ker ne veste kdo sem LOL da bi se pa knjižni lik sam hvalil, pa še nisem slišal Big smile … malo se šalim, ker mi je zabavno kako po svoje nekateri vidite to knjigo … kar je tudi normalno in prav.Cool

če me je strah smrti? zdaj ko imam končno tako knjigo v rokah še posebej!LOL

s to celestinsko ste me pa res napalili … danes mi je nekdo poslal link, kjer sem jo še lahko kupil, ker je v mladinski razpordana … res komaj čakam nanjo!Hug


pa gremo še k pljuvanju “vseh” alternativnih metod … zelo nevarno je citirati odlomke iz knjige in jih pri tem povsem vzeti iz konteksta … naj vam dam primer: če goethe, v svojem delu trpljenje mladega wertherja zapiše (nekje v besedilu) … du kannst mich mal anrufen … vi pa ga (po svoje) citirate in obelodanite, da je slavni književnik v svojem delu zapisal, citat: “… du kannst mich mal …” konec citata, boste nekomu, ki ne pozna njegovega dela ustvarili povsem napačen vtis.Thumbs Down (upam, da razumete nemško!) Smile
težava je, da če si bo vsak od tukaj vzel iz konteksta, bodisi tega, kar pišem ali moje knjige, del, ki mu ustreza in si ga razložil po svoje, ne bomo prišli nikamor. še huje je, ker na tak način argumentirate svoje trditve, ki naj bi bile moje, vendar jez tega kar pišete niti nisem rekel niti mislil.
… recimo, ko nekomu ustreza, da nisem dovolj podkovan o “vašem” področju, bo izrezal moj stavek, kjer pravim, da se ne morem spuščati na vsako področje … in tako naprej in tako nazaj … in potem smo tu še užaljeni in prizadeti! pa res ne vem zakaj? … če je knjiga, ki sem jo napisal brana in po nekogaršnjem mnenju brezvezna, je potem pač “markting” naredil svoje, da je brana … in če neka druga knjiga po njegovem mnenju “dobra” (ali pa jo je sam napisal in ima o njej takšno mnenje), ni pa brana … potem so butasti ljudje in ne knjiga … ali ne? no, jaz trdim, da je takšno razmišljanje povsem zgrešeno. marketingu ni še nikoli uspelo dobro prodajati slabe knjige, vse kar je možno doseči je pospešiti to, kar bi se s knjigo tako ali tako zgodilo. da imam prav je povsem jasno že zaradi tega, ker v slabo knjigo živ krst ne vloži nobenega marketinga, saj ve, da je denar vržen skozi okno. po drugi strani so vrhunske knjige brez vsakega marketinga doživele svetovni uspeh … primer je alamut, le da je tam trajalo 50 let, z marketingom bi pa 5.
tako vam kar lahko povem, da je “marketing” samo izgovor za tiste, ki naredijo slab izdelek in se potem čudijo butavosti ljudi, da tega nihče ne kupi. vedno je lažje prevaliti krivdo na druge, kot pa sebi priznati, da nekaj nismo naredili po okusu drugih, kajti to je v resnici osnova za širjenje neke ideje ali izdelka. kljub temu pa trdim, da je ta izdelek lahko za nas vrhunsko dober in tudi najlepši in najboljši … pa se pri tem ne slepimo … vedeti je treba le to, da je prilagojen našemu razmišljanju in svetu.
bi pa mnogi radi “svoje” uturili drugim in ti potem tudi (če ne doživijo uspeha) z jezo in neodobravanjem gledajo k tistim, ki jim to pač uspe. nikakor ne želijo dobiti občutka, da so zdaj oni slabši.
naj vam povem, da se glede knjige [psi] nikoli nisem spraševal ali bo ljudem všeč ali ne, ali bo prodajana ali ne … tudi če ne bi prodal niti enega samega izvoda, ne bi bil niti malo razočaran in ne bi na nikogar drugega gledal drugače kot gledam. sklenil sem le to, da če bo v enem letu priteklo dovolj denarja za prevod, ga bom dal tudi narediti, če pa bi to trajalo dlje, ga ne bi dal narediti, saj je to znak, da knjiga nima “potenciala” všečnosti pri bralcih.
imam zelo natančen pregled zakaj je kdo kupil knjigo in kaj ga je v to prepričalo, saj vsakemu, ki kupi knjigo preko spleta zastavim to vprašanje … slika je povsem jasna, zaradi marketinga vedo za k
njigo, kupijo pa jo (v skoraj 90%) samo zaradi tega kar so o njej slišali od nekoga, ki jo je prebral.

Lepo je če deliš