Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#7045
AVATAR
Član

REi wrote: Ja, tudi jaz se ne obremenjujem (več) s filozofiranjem, pa globji pomen posameznega poglavja,…

Pride, kar pride.
In tako lažje vidiš gozd,ne pa da analiziraš posamezna drevesa.Tongue
 
Npr. v 4 poglavju me je malo zaneslo – šla sem srfat po internetu: orion, sirij, pa wikipedija črka psi – izpeljava na srečna števila, praštevila….skor se mi je že malo bledlo.
Pol pa ugotovim, da to nima pomena – mislim nekaj analizirat, tuhtat, se obremenjevat s podatki (Racio me je čist obsedel :)).
Če mi je dano razumevanje sedmega dokaza, ga bom ziher odkrila po naključju, a ne? Konec koncev res vsak načrt vsebuje naključja, kakor se naključja dogajajo po nekem načrtu.
Zato je tako lepo živeti na naši Zemlji…Approve

Res je, nima nobenega smisla iskati v tej zgodbi neke racionalne zaključke…Zgodbo pač prebereš in mogoče lahko najdeš celo kaj uporabnega…ali pa ne.

A lepo je živeti na naši Zemlji ?…

Veš Življenju bi jaz postavil vprašanje….zakaj mora vsak dan umreti 30.000-40.000 otrok od lakote in bolezni ? Je tudi to naklučje za katerim je načrt…načrt za katerim je naključje…Smo ljudje res samo meso…in nič več…Razumi po telesni smrti tudi izginejo…ostane samo…no…tisti nekaj !?

Dejstvo je, da vsaj milijarda ljudi trpi pomanjkanje hrane in vode…tudi osnovnih življenskih potrebščin…kaj misliš…je njim tudi lepo živeti na Zemlji ?

Veliko je takih neprijetnih vprašanj, ki bi jih lahko napisal in vprašal…Ali knjiga PSI…daje dejanske odgovore na ta vprašanja…glede na to…da je avtor te knjige…Življenje.

Lepo je če deliš