Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8326
eros
Član

7. dokaz je tako očiten in izjemen, da tisti, ki ga bo odkril sploh ne bo mogel podvomiti, da ga je odkril, pa četudi sploh ne bi vedel, da ga iščemo in sploh ne bi poznal vprašanj, ki sem jih zastavil za preizkušanje pravilnega odgovora. ne gre za eno od knjižnih zanimivosti, ampak za svetovno stvar, ki ti v trenutku vzame dah.
… ja duhovni in materialni fiksi so vselej orožja enega od razumov proti drugemu … jaz jih vidim še veliko več od tebe, saj si ti naštel samo take lahko prepoznavne, jaz pa vem, kaj vse si zmišljujejo trije koncepti, da drug drugemu zj…. cel koncept! ko vidiš vse to, veš zakaj so ljudje z nekim konceptom takrat, ko vlada njim tuji koncept, povsem v r…
trenutno (to je zadnjih 250 let) je na oblasti racio, nazadnje jo je prevzel od emocia … zato je tu še precej ostankov njegovega … ampak racio ima v doslej največji oblasti celotno družbo … ponekod na nekaterih delih sveta je še vedno na oblasti emocio … instinkt pa skoraj nikjer (no, na kubi si recimo deli oblast z emociem)
jaz ne vidim pomena v jamranju in negodovanju pa iskanju krivcev zakaj nam ne gre tako kot bi si želeli … tu si in to si kar si, naredi iz tega najboljše in uživaj … če boš samo sedel in se smilil sam sebi, ti bo življenje naslednjič namenilo šolo, kjer se učiš o vrednosti in lepoti življenja, ta šola je pravi pekel!
vedi, da Življenje vsakomur v trenutku lahko premeša vse karte … in to v obe smeri! preberi si še enkrat zgodbo o maleku, tam je Življenje kar 2 x obrnilo vse na glavo … in malek je bil tudi en tak nezadovoljni godrnjač, kjer je bilo vse okoli njega v k…, kot praviš tudi ti. da ne boš mislil, malek je tako kot vsi, resnični lik! … seveda je formula prispodoba za njegov uspeh in vzpon, (v resnici sploh ni v športu!) … se je pa ekstremno povzpel in obogatel … čez noč! … po tem, ko je spremenil miselnost.
zato tu in tam tudi pride kdo na neumno misel, da je za spremembo življenja dovolj, če si nekaj močno in dovolj želiš, ne ni! to sploh ni dovolj, za to je potrebno veliko manj … samo slediti Življenju, ki nam vse kaže z naključji … za začetek bi jaz na tvojem mestu še enkrat premislil tisto o ženskah, ljubezni in … še nekaj te muči, pa se ne spomnim kaj …

eros2011-01-24 14:38:25

Lepo je če deliš