Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8551
eros
Član

huh … bom šel najprej korak nazaj, ker se mi zdi, da nismo več na istem čolnu.
prej nikoli v življenju nisem slišal za ta forum, nekdo je odprl temo, ki se dotika knjige, ki sem jo napisal in ker ste se o tej temi razgovorili, se je na googlovem brskalniku znašla zelo visoko, če vanj pišeš knjiga psi.
opazil sem, da se na blogih o knjigi pogosto piše precej slabo … zelo veliko je ljudi, ki govorijo zelo kritično, me je pa presenetilo, da lahko tako govorijo tisti,ki knjige še nikoli niso imeli v rokah, kaj šele, da bi jo prebrali.
no, potem sem naletel na vaš blog, kjer je bilo o knjigi prvič spregovorjeno na precej višji ravni, bilo je precej takih, ki so knjigo prebrali in tisti, ki je niso, o njej niso kar nekaj pisali v duhu baba čula baba rekla.
nekdo je tudi napisal, da me pozna in nekdo je tudi predlagal, če bi me tisti nagovoril, da se vam pridružim.
zato sem se odločil, da se za nekaj časa vključim v ta blog, torej v razmišljanje o temi, ki jo je tu nekdo odprl (menda jernej).
zato me preseneča, da mi glas očitaš, da se zdaj “nočem” pogovarjati o drugih temah, da ne želim prisluhniti tvojim izkušnjam, tvojim modrostim in tvojemu srečanju z Življenjem ali kar koli, kar pač verjameš. ne gre za to, da bi se ubadal s tem ali je res kar pišeš ali ne, jaz ti vse to kar si napisal verjamem, mislim le, da ne govoriva o istih stvareh, ti pa vztrajaš, da gre za točno to o čemer govorim. po vsem, kar si povedal, tega le še ne morem potrditi … po drugi strani pa v tvojih besedah, vidim precej ukrivljeno predstavo o tem, kar razlagam, zato pa tudi ne morem videti, da govoriva o istih stvareh.
če pojasnim na splošno, jaz nikoli nisem trdil, da sem samo JAZ nekdo, ki ga je Življenje “izbralo” za nekaj, čeprav mi ves čas očitaš, da se hočem imeti za nekaj več, se jaz ne počutim tako. nikogar ne želim v nič “stlačiti” in nikogar ne želim posiljevati s svojim razmišljanjem. REI je takšen kot je, nekdo bo v njem videl oh in ah, nekdo drug pa fuj in fej … in kaj jaz zdaj morem za to? vsem pač ne moremo biti všeč, tudi kot ljudje ne!
vedno se predstavljam enako:
sem eros – knjižni lik, ki je napisal to knjigo. zato vedno trdim, da sem pisec te knjige, avtor pa je Življenje. (če kje piše drugače, sem se zmotil!) … ja, lahko se tudi zmotimLOL
ko rečem, da je knjiga “moja” mislim s tem kot moj svet, v katerem živim, ko rečem, da je to knjiga Življenja, mislim pri tem na njegov načrt, ki mu jaz samo sledim (vsi pa mislijo, da sem jaz kreator tega načrta) ne, jaz samo sledim naključjem, ki se mi odvijajo in vse drugo se odvija po poti kot se odvija. ves denar, ki se steka od knjige na moj račun, vlagam nazaj v knjigo. nisem si povrnil niti tega,kar sem vložil, ker verjamem, da mi je tudi tisti denar Življenje podarilo … in pri izdelavi knjige zato tudi nisem nič šparal.
če Življenje misli, da sem ga slabo poslušal in sem knjigo naredil preveč “po svoji predstavi”, bo že uredilo, da se ne bo več prodajala, če pa se mu bo zdelo, da je ok, mi bo z naključji pomagalo utreti pot naprej … do vseh tistih, ki jo po njegovem mnenju potrebujejo.
ali je knjiga super, ali ne, butasta ali ne in ali je v njej čudo nevideno Wacko bo presodil vsak sam … in to knjigo vsak doživi po svoje. možnih pogledov pa je neskončno … tako so bralci, ki je ne razumejo in pravijo, da ni nič posebnega in se s tem morda želijo dvigniti nad pisca, da bi drugim prikrili to, da je sploh ne razumejo … potem so taki, ki je ne razumejo pa jim je fantastična, ker se preprosto ubadajo s tem, kar so iz nje potegnili … potem so taki, ki jo razumejo in jim je super … in so taki, ki mislijo, da jo razumejo in jim je super … ampak meni je vse prav … kakor koli jo kdo razume, vidi ali doživi, je to povsem njegova osebna stvar in jaz ga ne sodim po tem, ali mu je všeč ali ne in ali o njej govori dobro ali slabo!Tongue
jaz sem jo napisal, kot rečeno pa je nisem ustvaril (v to res verjamem!) … zato se iz nje sam še vedno učim … zato sem včasih morda samo tako presenečen, da jo nekdo, ki jo samo enkrat prebere (jaz sem jo vsaj 100x) povsem razume in mu je že vse jasno … in nekaterim to uspe še preden jo preberejo!Party meni pač doslej to še ni uspelo, da bi nekaj razumel, preden se s tem sploh seznanim, namreč.
glas, ti praviš, da si vse to že spoznal pred desetimi leti in te zato morda vse to že dolgočasi … moral si boš odgovoriti na vprašanje, ali si pred desetimi leti res spoznal to, kar je v tej knjigi, ali pa si spoznal nekaj drugega in misliš, da je isto. morda je res isto in jaz mislim, da ni, morda pa ti ne razumeš v čem se knjiga razlikuje od tega, kar si doživel ti. da se razumeva, jaz te sploh ne sodim! tudi, če si dobil tak občutek, te občutek vara. zdi se mi le škoda, da je nekdo, ki je pred desetimi leti prišel do nečesa (zame tako izjemnega), vse to obdržal zase. da ni s tem vsaj poskusil, če že ne spremenil sveta. jaz opažam, da rei ponuja rešitve, kakršne si mnogi želijo in jim bodo pomagale izboljšati življenje … nikakor pa nisem in ne bom nikoli s svojo predstavo o teh rešitvah nikogar posiljeval in prepričeval, da je tako in nič drugače. če so ljudje s ponujenim zadovoljni, sprejmejo, če ne, zavrnejo. nobenega pomena nima tukaj diskutirati ali je to pametno in dobro ali ne.
irena: kaj ustvarja naše misli? po mojem druge misli … Življenjeje ustvarilo le izvorno misel, naključje pa je ustvarilo prvo misel Življenja;-)

Lepo je če deliš