Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8492
eros
Član

avatar (sem napisal) je uganil svoj pomembnejši razum ni pa uganil svojega značaja, saj ni odkril v kakšnem razmerju sta druga dva. (če sem slučajno kje napisal, da ga je ugotovil je moralo biti to po tem ko sem napisal, da je bilo to po naključju)

ne pričakujem, da se kdor koli poglablja v moje razmišljanje … tukaj je pač odprta tema [psi] zato se glede na to, da sem to knjigo napisal, v njej pa je zastavljena moja teza, posledično pogovarjamo o mojem razmišljanju. trdim le, da se je o tem težko pogovarjati, če se nekdo ne poglobi v to kar razlagam se pa želi bolj poglobiti v to zakaj nekaj ni tako kakor razlagam. to nikakor ne pomeni, da me druga razmišljanja ne zanimajo, da jih zanikam, ali da mislim, da je moje vse super, drugo pa brezveze. ne nikakor ni tako in če bi tako razmišljal ne bi nikoli mogel priti do česa pametnega, saj kdor slepo vztraja le pri svojem razmišljanju in ni pripravljen razmisliti o argumentih drugega razmišljanja ne pride veliko dlje od svojega osnovnega razmišljanja … je pa z idejami prav tako kot z organizmi – napredujejo samo če lahko novi boljši koncepti nadomestijo stare slabše in vsi novi slabši propadejo … če obstane ves čas samo prvotni koncept, ki ne dovoljuje mutacij … imamo pri koncu evolucije še vedno amebo.

predlagam, da poveš kateri del REI se ti zdi nelogičen, neuporaben ali morda napačno koncipiran … če se ti bo seveda zdelo zanimivo o tem diskutirat. in predlagam, da poveš svoja razmišljanja (o čemer koli) za katera meniš, da so zanimiva, morda nova in če bom razumel o čem govoriš (ne spoznam se na vsa področja, sevedaSmile) bom razmislil o tvoji(h) teoriji(jah) in ti postavil podobna vprašanja, argumente, preizkuse teorije kot jih zdaj lahko zastavljajo meni. moraš pa biti za dobrega sogovornika vedno pripravljen argumentirati in pretehtavati druge argumente. zaenkrat pa tega še nisva preizkusila, ker v diskusiji še ni prišlo tako daleč … ampak se pogovarjamo še tako na splošno kdo kaj misli in zakaj misli, da prav misli.

strinjam se, da obstajajo ljudje, ki vidijo tudi barve (to je prispodoba za vedenje), ki jih še nisem videl in močno upam, da se s svojim razmišljanjem ne bom tako zabetoniral, da mi jih nekega dne ti ne bi mogli predstaviti. in seveda si želim videti tudi tak barvni spekter … moraš pa vedeti, da ga verjetno ne vidi niti 0,001 promila ljudi, medtem ko boš na vsakem koraku srečal veliko ljudi, ki trdijo da so videli in da poznajo tak barvni spekter in so v svoj prav tudi trdno prepričani. (kot sem morda tudi jaz zmotno v svojega) … na koncu pa so le rezultati tisti, ki povedo kaj lahko kdo s svojim spektrom reši, razvozla, napove ali pozdravi. tukaj pa moramo biti objektivni tako do svojih rezultatov kot do drugih in moramo biti svoje vedno pipravljeni predati na preizkus v znanstvene roke.

seveda je lahko generator novega še marsikaj, ne samo nesrečna zaljubljenost. no knjiga je vsekakor zelo dobra podlaga za diskusijo o teoriji rei, saj je v njej veliko in natančno razloženo, se pa strinjam da to ni vse. žal tudi o 7. dokazu ne moremo razglabljati. (še)

me veseli, da si izvedel zakaj sem to knjigo napisal, ni pa tudi nobena skrivnost, saj piše na prvi strani, ko odpreš spletno stran.Clap sicer pa ima o tem vsak bralec, vsak moj znanec, vsak moj prijatelj ali sodelavec in vsak, ki je o knjigi kar koli slišal svojo predstavo, ki ustreza predvsem predstavi mene v njegovem svetu. pri tem vsak uporablja koncept za interpretacijo po vzoru svojega sveta, čisto nič drugega. tako pošteni ljudje v ozadju knjige vidijo poštene namene, nepošteni pa nepoštene … veliki velike ideje, mali pa male … lažnivci laži, iskreni resnico, lahkoverni to kar jim pravijo drugi, skeptični to kar mislijo sami … jaz pa mislim, da se mora glede te knjige vsak sam odločiti … in ne mislim, da bi morala biti vsem všeč in bi se z njo morali vsi strinjati. jaz osebno bi bil takšne knjige pri svojih 17tih zelo vesel in bi mi bila verjetno najboljša knjiga na svetu … zato jih bom tako razmnožil, da mi bo v naslednjem življenju najverjetneje nekako prišla pod prste, kjer koli se bom pač rodil (samo upam, da bom znal slovensko, ker je najboljša v slovenščini!Star)
p.s. škoda, da s poizvedovanjem o piscu nisi počakal vsaj do konca knjige, takšne predstave hočeš nočeš bralca okradejo za veliko čudovitega, česar po mojem prepričanju druge knjige ne morejo ponuditi … povsem ne glede na to ali mu pisca prikažejo v najlepši ali najslabši možni luči.

Lepo je če deliš