Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#7733
mistom
Član

Ja, tudi jaz sem bil tvojega mnenja o teh dokazih, oziroma sem mislil, da gre za čisto marketinško finto, da bi bilo bolj zanimivo za bralce. mpak lahko ti rečem, da je vsaj Passacaglia, če ne tudi drugo, res močnejša zadeva, kot se zdi na prvi pogled. Fora te Passacaglije sploh ni v tem kako zveni normalnemu poslušalcu, ampak v res zahtevni kodi sporočila, ki je skrito v notah, že da to sestaviš moraš biti genij in Bach je to bil, da pa to dešifriraš, moraš imeti ali vir, kako je kodirana, ali pa moraš biti še desetkrat hujši genij od Bacha. Je pa težko, če ne poznaš podrobnosti o Bachovem življenju in delu, ali celo nisi glasbeno pismen.
Glede hrane pravi prav nasprotno od tebe, tako kot ti gledaš gledamo vsi (smo gledali), ampak to ne deluje, vsaj pri meni in moji dragi ne, sva pa poskusila spremeniti način prehranjevanja po knjigi in res deluje, pa sva se se namerno prenažirala in hkrati oba shujšala. Ampak štos spet ni v prehrani ampak v razlagi, zakaj do tega pride, avtor knjige ne trdi, da je odkril dokončno dieto, saj piše, da jo je že Montignac (zdi se mi, da misli njega), on razlaga o izvoru te naravne logike, to pa je vsaj iz antropološkega smisla, spet precej huda stvar.
To o treh razumih pa je meni najboljše, kar sem kdaj prebral, ker ko gledam na tak način na ljudi, se mi res vse poklopi kot ata na mamo in spet ni tega nikjer za najti. Sem pa na tvoji strani glede teh številk, ker tega tudi jaz ne razumem, pa tudi nikjer ne pojasnjuje zakaj in v čem je smisel teh sedemk. Naj bi napisal še eno knjigo? Ali je še eno sanjal? To bi pa res rad prebral, ampak na spletni strani ni nič o tem napisenga, vsaj jaz nisem našel? Verjetno bi bilo med novicami. Sem pa od nekoga, ki te knjige prav zbira izvedel, da so oštevilčene zato, ker misli avtor, če mu uspe v tujini s tem denarjem odkupovati knjige nazaj, po astronomskih cenah. On išče takšne, ki imajo v serijskih številkah sedmice in take, ki jih avtor podpiše, baje da jih avtor nekaterim podpisuje. Knjige naj bi bile dragocene zato, ker imajo tisti s kodo dostop do njega, to pa naj bi veljalo samo za prvo izdajo. (Tega še nisem preveril, ker mi je čudno pisat nekomu, če ne vem kdo je!)
Če izveš še kaj o drugi knjigi pa me res zanima.

Lepo je če deliš