Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8500
eros
Član

razumem kar predlagaš, vendar predlagane kombinacije niso smiselne, ker ne gre za moč posameznih razumov, ampak izključno za razmerje moči med njimi. to deluje nekako tako kot bi bile vse odločitve na tehtnici – ni pomembno ali je na drugi strani zelo težka utež ali čisto lahko, tehtnica se bo vedno premaknila na našo stran, če je na naši strani večja teža kot na drugi … tako vedno zmaga volja razuma z večjo močjo ne glede na to ali je razlika do drugega velika ali mala. absolutno gledano imajo ljudje tudi zelo različno sposobne in različno visoko razvite razume v primerjavi drug z drugim … če ima oseba A recimo emocio visoko razvit ampak instinkt še nekoliko bolj, bo njegovemu značaju dominiral instinkt. oseba B ima lahko precej nižje razvit emocio od emocia osebe A, ampak če bosta instinkt in racio osebe B še nižje razvita od njegovega emocia, bo oseba B dominirana od emocia. torej glavno vprašanje je samo, kateri razum ima kompetenco odločanja, koliko je ta kompetenca nad ostalima dvema ni več pomembno … lahko je malo ali veliko, odločal bo po svoje.

tudi jaz ne vem procenta, govorim le teoretično. brez vedenja in razumevanja je zame samo področje nevedenja in nerauzmevanja … vmesne cone pa ni Cry … tudi to, če na nekem področju nekaj vem vsega pa ne, ne sodi med “polvedenje”, ampak se deli na tisto kar o tem vemo in tisto, česar ne vemo.

zame je stik na intelektualni ravni z Življenjem nepredstavljiv, kot tudi to, da bi bilo naše življenje v naprej determinirano in v celoti načrtovano od Življenja. mislim, da so vse naše poti odprte in to v vsakem trenutku … celo v “brezizhodnem” stanju v kakršnem se je znašel avatar je vse na dosegu roke … in tu je mišljena njegova rokaHug … in še vedno ne razumem, zakaj si tako zelo ne želi biti instinkt? če bi mu naštel vse dobre lastnosti instinkta, sploh ne bi želel biti nič drugega! težava je, da morda zamenjuje pri ljudeh nepriljubljeno lastnost “črnogledosti” … ampak to je zelo tesno povezano z lastnostjo “čustvenosti”, kar pa je recimo zelo zaželjeno. v resnici eno brez drugega ne gre … ampak to je že zelo globoka rei tema … zato se tu ne bi poglabljal zakaj je tako.
ne vem kako naj razložim to mentalno razliko in nekompatibilnost z Življenjem … recimo tako: tudi mi z našega zornega kota visoko razvita inteligentna bitja se nikakor ne moremo intelektualno povezati z razmišljanjem muhe … lahko jo pa popipsamo, če nam gre na živce. no razlika med razumom človeka in Življenja je neprimerljivo večja kot med muho in človekom.
ja albert je einstein, ta njun dialog ni niti slučajno povezan z Življenjem … med drugim gre tu za opazko, da sta oba v svetu veronikinih misli, to kar gre z njima v grob je zanimivost, ki sta jo v dialogu pogruntala in se nanaša na eno od znanih einsteinovih odrkitij … nima pa to spet nobene zveze z Življenjem niti s 7. skrivnostjo.Cool je pa lepo, da si se zavzel, ta svet je namenjen intelektualcem in če gledaš skozi prizmo ljudi, ki v tem svetu nastopajo je to zelo zabavna zgodba. v njej je skritih točno 77 nastopajočih.

pozneje v 7. poglavju se še veliko bolj približamo predstavi, da je eros povezan z Življenjem, saj 3/4 zgodbe razglablja s tem “življenjem” tokrat v prispodobi atanazija … ampak to še zdaleč ne pomeni vstopa ali dojemanja Življenja … je le meja, do koder te Življenje pusti. ta meja v knjigi ni nikjer prestopljena …
se pa strinjam, da je vprašanje v knjigi potrebuje dodatno pojasnilo, saj lahko bralca tudi zavede. (ni pa pomembno za razumevanje knjige)
ne vem kaj naj bi odkrili v einsteinovih možganih?!

Lepo je če deliš