Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8477
eros
Član

irena: ne vem kako je to mogoče … bom preveril zakaj se ne držijo navodil. s temi večjimi sistemi je vedno težava … in preden kaj dosežeš moraš vsakemu osebno vse pojasnit …
avatar: ja tako bi bilo, če bi te irena lahko videla z očmi kot se vidiš ti … kako bi te videla irena je pa vprašanje! je pa praviloma tako, da tisti, ki se dovolj natančno poglobijo v razumevanje teh treh razumov in jim ob tem pokažem še vse malenkosti na katere morajo biti pri kom pozorni, za druge vedno enako ugotovijo. torej desetim, ki jim je rei jasen, predstavim osebo x in vsak od njih bo neodvisno od drugih devetih, pri tej osebi, z veliko natančnostjo prepoznal isti značaj kot ostalih 9. skoraj praviloma bo ta “opredeljena” oseba presenečena nad izidom, saj sebe vidi povsem drugače. še bolj zanimivo je, da tudi ti, ki so dobro seznanjeni z rei in pri drugih zelo uspešno prepoznajo za kakšen značaj gre … pri sebi pravilomo pihnejo čisto mimo … pa se spet ostalih devet strinja glede njega, le on sam ne. iz tega je dobro razvidno kako je to s prepoznavanjem svojega značaja. ni pa vsakogar enako lahko prepoznat … najlažje je prepoznati tiste, ki imajo samo en razum na vrhu. težje je prepoznati tiste, ki imajo dva vzporedna ali enega na sredini …
glas: glede tega kdo je kaj od značajev sem se razpisal, ker vsi po dolgem in počez ugotavljajo zase kdo in kaj so in kaj niso … pa sem jim želel ponovno pojasniti, da to ni povezano z razvitostjo našega “notranjega opazovalca” kot ti temu rečeš ali objektivnostjo in samokritičnostjo našega razmišljanja.
strinjam se, da način na katerega jaz predstavljam in zagovarjam vse svoje trditve, morda za nekoga zveni vzvišeno in samovšečno. težava je, da se mi ves čas pogovarjamo o nečem, kar jaz zelo dolgo in zelo poglobljeno raziskujem, ljudje tukaj so spoznali delček mojega razmišljanja in mnogim se zdi, da jim je iz tega vse jasno in mi hitijo razlagati, kaj meni še ni jasno. iz pisanja, vprašanj in razmišljanj seveda razberem, koliko in kaj je komu jasno (govorim o REI, ne na splošno o psihi) … ne morem pa vsakomur za vsak moj odgovor prenesti vse količine raziskav in argumentacij, ki so v vsem tem času zgradile to (zame) zelo trdno novo teorijo. jaz le odgovorim in natančno vidim kaj in zakaj tako odgovorim, sogovorci pa se seveda ves čas sprašujejo o tem ali onem, če imam prav ali ne, če bi to lahko bilo tako ali ne. da se razumemo, to je povsem normalno in tudi prav in nikakor ne trim, da bi ljudje morali enostavno sprejeti kar pravim in o tem ne razmišljati. težava je, da bi se morali najprej zelo dobro in natančno seznaniti s tem kar trdim in zakaj sem v to tako prepričan, šele potem bi lahko nadgradili takšno razpravo in jo spravili na raven tehtnih argumentov.
moj način razmišljanja je zelo znanstven, kar pomeni, da nikakor ne sprejmem ničesar za kar ni logične razlage in vzročno-posledičnega razumevanja. po tem se verjetno od mnogih tudi razlikujem tukaj na tem forumu, saj v mojem svetu ne obstajajo pojmi kot so recimo aura, čakre ali radiestezija in zdravilna moč kristalov. (upam, da zdaj nisem koga užalil tu!) to tudi ne pomeni, da bi trdil, da na teh stvareh ni kakšne pomembne resnice … ne jaz se preprosto s temi vprašanji sploh ne ubadam, ker mi pač doslej ni še nihče znal predstaviti dovolj trdnih dokazov in razlage za kar koli s tega področja in podobnih alternativnih področij. verjamem, da tukaj mnogi zelo verjamete in vidite zelo trdne in prepričljive dokaze za marsikaj … in je za mnoge samo vprašanje časa, kdaj bo kdo prišel na dovolj visok nivo, da bo to dojel. ampak zame ni tako, kriteriji znanstvenih dokazov so zame tako strogi, da doslej še nikomur ni uspelo tukaj skozi … spet pa ne trdim, da nekoč nekomu ne bo uspelo! do zdaj je bila pač vse megla, kaj mi bo pa kdo predstavil jutri pa ne vem.
na osnovi številnih pogovorov tudi spoznavam, da ljudje pri temi REI zelo pogosto govorijo o podobnih razmišljanjih in tudi izkušnjah … se pa pri 99% izkaže, da gre za nekaj povsem drugega … pogosto ne razumejo o čem govorim, ali pa jaz ne razumemo o čem govorijo oni, le da jaz z gotovostjo lahko trdim, da to ni isto. ampak ob vseh podrobnostih razlik je pač vedno težko priti do dna in težko je ljudem pojasniti, da gre za nekaj drugega, kot si oni predstavljajo, da gre. to je približno tako kot bi vam uspelo videti neko novo (osnovno) barvo, ki je ni na znani barvni lestvici. kako boste potem drugim, ki so vendar videli čisto vse obstoječe barve pojasnili kakšna je ta druga barva … vsak vam trdi, da je on to barvo videl, nihče je pa ne more pokazati v naravi (zato veste, da je ne vidijo) … lahko razglabljate do onemoglosti …
ja in zdaj je tu težava, da se imam za nekaj več, če sem videl to barvo in trdim, da je drugi niso … no jaz trdim, da se nimam za nič več in lahko povsem znanstevno pokažem in utemeljim da ta barva obstaja in lahko ugotovim kdo jo vidi in kdo ne. (no morda s to barvo nisem našel najbolj nazornega pojasnila tega, kar želim povedati … kakor koli)

ljudje ves čas mešajo tudi to kako sem jaz prišel do tega REI koncepta in mislijo, da se mi je nekaj razodelo in ne vem kaj še vse. ampak tega res nisem nikoli in nikjer napisal (tudi rekel ali mislil ne)!
psihologija me je vedno zanimala, veliko sem bral o tem in tudi pri študiju sem imel s tem veliko opravka, čeprav psihologije nisem študiral. pri študiju sem tudi srečeval veliko uglednih strokovnjakov s tega področja in od njih prejel veliko zanimivega razmišljanja (študiral sem v tujini). moram pa priznati, da vse te psihologije nisem mogel nikoli pospraviti v svoj svet, ker je nikoli nisem razumel. nobena teorija ni sla skozi te moje “znanstvene” kriterije, čeprav so bile teorije od ljudi, ki veljajo za znanstvene raziskovalce. vse te psihološke teorije (izraz ni pravi je pa primeren) so zato ostale skupaj z aurami in čakrami. nisem si domišljal, da sem zdaj jaz bolj pameten od teh ljudi, sploh ne, zdelo se mi je le, da pač ne vem dovolj, da bi to razumel … in če ne bi videl, da tudi rezultati, ki jih s temi teorijami dosegajo niso prav nič spodbudni, bi mislil, da sem sam prebutast za te stvari. no zdaj sem mislil, da mi pač še nihče ni ustrezno pojasnil … (govorim o ustroju človeškega uma) … vse je bilo na nivoju tako je … sprejmi ali ne, čeprav si s tem ne moremo pomagati, stroka priznava, da tako je in bolje zate, da tudi ti tako sprejmeš. moja glavna težava je bila vedno v tem, da sem potreboval tako logične in jasne medsebojne povezave, da bi mi to lahko koristilo za nadaljnje razmišljanje … vse te teorije pa so bile preprosto neuporabne za kar koli pametnega.
naj karikiram: če vemo, da je naša zemlja okrogel (kolikortoliko) planet, in se vrti okoli svoje osi, in da en ciklus vrtenja traja približno 24 ur, lahko iz tega razumemo in napovemo, da bo s stališča opazovalca na zemlji sonce vzšlo vsakih 12 ur, približno polovico ciklusa pa bo sijalo na drugi nam nevidni del zemljine oble, kar pomeni, da bomo tačas mi v temi.
pri psihologiji pa stojimo na drugem planetu: zjutraj pogledamo sončni vzhod in ko sonce zaide ne mine nekaj minut, ko sonce na drugi strani ponovno vzide. zdaj imajo naši psihologi vsesplošno sprejeto predstavo, da se ta psihoplanet vrti neenakomerno in da v trenutku ko sonce zaide močno pospeši, tako da se sonce na drugi strani spet prikaže. v to vsi verjamejo, te prepričuejo, čeprav ni nič logično … nato pa nekdo postavi vprašanje, kaj pa če ima ta planet dve sonci? vsako na eni strani? in bolj ko raziskujejo bolj postajaj jasno, da je to res in tudi bolj logično je … nenadoma lahko tudi pojasnimo, čuden fenomen, da če se po planetu premikamo ves čas sonce enako hitro “vzhaja” … tudi za tiste, ki stojijo na drugi strani oble!
… tako jaz pač nikoli nisem prepoznal nobene logike v nobeni temeljni razlagi človeške psihe, ki bi mi na enostaven način kot je to z dvema soncema pojasnila … kako delujemo. nato sem se zelo zaljubil v neko dekle
(to je v knjigi sarena … na začetku) in pol leta sem bil v 9. nebesih in 2 metra nad tlemi. dogajanje med nama pa je bilo še bolj zanimivo, bila sva sicer skupaj, vendar ona ni bila zaljubljena v mene … jaz pa sem se ves čas spraševal zakaj ne? in kar koli sem naredil, ni nič pomagalo … tuhtal sem in tuhtal … v čem je fora in tu bi zdaj rabil neko logično razlago od vseh tistih strašnih umologov od freuda naprej. če kdo res razume kaj se meni dogaja, naj mi to razloži tako, da bom lahko tudi jaz dosegel, da se bo še moji punci. ampak te “magične” formule pač ni bilo. še vedno sem razmišljal … res o vsem … je to naključje, ali je vse to zaradi določenih lastnosti, ki jih imamo ali pa nimamo, moraš kaj takega reči, narediti, drugače zgledat, vonjat … kaj je to, kar povzroča zaljubljenost? nato se mi je nekega jutra, ko sem preučil res že nešteto kombinacij utrnilo … preprosto tako zjutraj v postelji! če so trije … je vse razložljivo in razumljivo! (kot dve sonci pri tistem čudnem planetu) … zelo hitro sem lahko v osnovnih potezah razmejil te tri in ugotovil, da imajo svoj koncept delovanja, svojo avtonomnost in nekoliko za tem, da se jih da razporediti v 12 različnih postavitev po moči. 13. ga sem takrat izločil, ker se mi je zdelo, da nima smisla, če so enakovredni, saj je ves smisel ravno v tem, da nekdo vedno nasprotuje drugemu in sem mislil, da če so enakovredni bi se potem morali tudi vedno strinjati … tu pa sem se uštel, saj sem spregledal opcijo, da je v tem primeru potrebna le večina … seveda sem dolgo razmišljal kako bi bilo mogoče spremeniti razmerje moči med njimi in vse drugo … ampak vse nadalnje raziskave so trdno pokazale, da zaenkrat to ni mogoče trajno doseči in tudi nima nobenega smisla, da bi si to želeli doseči, saj so vsi trije razumi povsem enakovredni in se nima nobenega smisla truditi postati to ali ono. (nič drugače ni s 13. značajem!)

kaj je zavest je zame zelo težko opredeliti, ker si ljudje tudi pod tem pojmom predstavljajo različne stvari. sem pa to opisal v 8. svetu … tako da še malo potrpi, pa boš prebral.
jaz mislim, da jo je ustvarilo Življenje in izhaja iz tega koncepta … vem pa ne zagotovo. to se mi zdi zaenkrat najbolj logično in dokler ne dobim bolj logične predstave o tem bom tako mislil.
… še to sem ti pozabil odgovoriti, ne, ne LOL res si ne želim, da bi vsi, ki se ne strinajo z mano nehali razmišljati … želim si spoznati le čim več ljudi, ki bi lahko o temi diskutirali z argumenti in bi tudi dobro razumeli za kaj se pri REI sploh gre. teh je zelo malo, čeprav se mnogim zdi tako enostavno razumeti. zanimivo pa je nekaj, da je kar nekaj ljudi, ki so REI v začetku strogo in s posmehom zavrnili ali označili kot “še eno od …” so pa bili kljub temu pripravljeni z mano globoko razglabljati o vsem … sprva z namenom, da mi pojasnijo zakaj si jaz samo domišjam, da je to nekaj revolucionarnega … no in so kmalu padli v vrtinec dokazovanja in eksperimentiranja … in to kar so videli jeim je brez izjeme potem vzelo sapo, šele nato jih je začelo vse skupaj res zanimati in v nekem trenutku so nehali nasprotovati … razmišljali so in spraševali, dokler niso dobili celovite slike in potem jih je dobesedno vrglo s čevljev … ti ljudje se zdaj res intenzivno ukvarjajo s teorijo in jo preučujejo na vseh možnih znanstvenih nivojih … in skoraj vsakodnevno me seznanjajo s tem in onim izjemnim spoznanjem … česa podobnega ni še nihče niti videl niti doživel … pa lahko verjamete ali ne … to prepuščam vam.

Lepo je če deliš