Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori [ PSI ]-(knjiga, ne kužki) Reply To: [ PSI ]-(knjiga, ne kužki)

#8473
glas
Participant

eros wrote:
stoprvič: svojega značaja ne moremo prepoznati! ne, ne in še enkrat ne! lahko ga uganemo, ne moremo pa ga prepoznati. s teorijo rei se ukvarjam veliko dlje kot s knjigo in razumem glede tega precej več kot je sploh zapisano v knjigi. vsak človek bo pri sebi mislil, da pri sebi prepozna vse tri razume … je pa zelo logično, zakaj tako pri sebi misli in logično je tudi zakaj narobe misli. glavna težava je, da se le redko kdo lahko sploh dovolj poglobi v to kaj so ti razumi, saj je enostavnoi reči “neki razumi pač” … ampak ljudje si pod tem predstavljajo vse kaj drugega kot to, kar bi si naj … ljudje to zamenjujejo z razmišljanjem, z lastnostmi, ki jih prepoznavajo pri sebi in še s čim … ampak ti razumi so samo procesorji, ki vsak na svoj način obdelujejo vse vstopne informacije. največja težava od vsega pa šele sledi, sploh si ne morete predstavljati kako deluje kateri od procesorjev!

Ne vem zakaj zopet tako obširna razlaga, da nihče ne more prepoznati svojih razumov? Saj koliko vem, ni noben v zgornjih postih tega trdil, tako da mi je malo čudna ta obramba..! No če pa smo že ravno pri tej temi: kdo pa jih potem lahko prepozna? Samo ti?
Ale je vse skupaj sedaj na delu le igra besed: prepoznati ne, uganita ja?
Govoriš, da si ne moremo predstavljati kako deluje kateri od procesorjev…!
Hmmm, od kod ti take ideje?
Obnašaš se kot diplomiranec med 5.letnimi otroki… Mogoče pa ta vzvišenost le ni tapravi pristop…

eros wrote: jaz sem že kakšnih osem let vedel res veliko o vsakem od teh procesorjev, saj sem se s tem veliko ukvarjal, ko sem nekega dne povsem po naključju doživel nekaj izjemnega … preprosto sta bila dva od mojih procesorjev povsem izključena in sem deloval le z enim. zdaj pa seldi najbolj zanimivo: niti slučajno se nisem zavedal, da delujem samo z enim in niti slučajno se mi ni sanjalo, da delujem z instinktom. jaz sem to takrat doživle kot da se mi je nenadoma posvetilo en kup stvari, bil sem strašno presenečen, da vsega tega nisem prej videl in dojel … vse je mi bilo povsem jasno in niti slučajno se nisem zavedal, kako ekstremno črno sem vse videl … to je bilo tako ekstremno, da sem mislil v trenutku v svojem življenju uvesti res velike spremembe in razčistiti nekaj z ljudmi okoli mene in jim povedati svoje … videl sem zarote na vsakem koraku ampak nisem videl, da so zarote, zdelo sem je samo zelo butasto, da tega nisem že prej videl in tako je bilo na čisto vseh področjih o katerih sem v tem času razmišljal … niti pikice dvoma ni bilo v meni, da ni vse točno tkao, kot si je napletel ta moj instinkt brez drugih dveh kolegov … bil sem točno tak kot avatar, res razmišljal sem še bolj kako naj razložim “pesimistično” … na vso srečo se je to zgodilo ob taki uri, da nisem mogel narediti nobene neumne akcije, sem pa bil trdno pripravljen na vse … samo, da zjutraj vstanem in grem vse to razpucat … sem si mislil …
nato sem zaspal in ko sem se čez dve uri zbudil, sem imel ves načrt v glavi in sem nameraval uresničiti čisto vse po vrsti … ampak začuda sem zdaj vse videl čisto drugače. res, ne šalim se … česar koli sem se spomnil, se mi je zdelo res bedasto, da sem tako o tem razmišljal in nenadoma sem videl sto in en razlog, da to sploh ni tako, kot sem videl prej. tako so se druga za drugo kake pol ure razblinajle čisto vse tiste (prej 110% zagotove “teorije”) in na koncu nisem naredil čisto nič, ker ni bilo potrebe po nobeni spremembi.
čeprav sem vedel vse o instinktu, kako razmišlja, kako čuti, kako gleda, kaj vidi, se mi na kraj pameti ni pripeljalo niti med razmišljanjem niti po tem dogodku, da je bil ustvarjalec teh misli samo instinkt. šele pozneje tistega dne, sem začel razmišljati podrobneje in šele ko sem se spomnil kaj je povzročilo izklop drugih dveh razumov, sem dojel, da je bil to moj instinkt v najčistejši obliki.

Ja to poznam, V NULO! Zakaj pa misliš, da je to tako posebno exklusivna izkušnja? Predvidevam, da jo pozna marsikatera zavestna oseba, ki ima vsaj delno aktivnega opazovalca v sebi…

eros wrote: nič drugče ni z emociem in raciem, vsak od njih vidi povsem drugačno sliko iz čisto istih vhodnih informacij. zagotavljam vam, da tudi, če mi zdaj vse popijete črko po črko, si še vedno niti v sanjah ne predstavljate kako neprepoznavni so ti trije razumi ko delujejo po svoje. in se enkrat za vselej na tem forumu: SVOJI RAZUMOV NE MORETE PREPOZNATI! če tega zdaj niste usvojili, raje kar nehajte razmišljati o teoriji REI!Pinch

Verjetno bi si želel, da vsi, ki se ne strinjajo s tabo, nasploh prenehajo razmišljati.. Smile
No drugače pa se spet postavljaš v samooklicano poziciijo učitelja: mi vsi pa lahko le osvojimo to kar podajaš ali pa odidemo iz razreda. Samo ne pozabi, si le enakovereden sogovornik vsem nam, tukaj…

eros wrote: naslednje področje je Življenje. ljudje smo zmožni marsičesa, naš um je fantastičen in veliko je stvari o katerih še ne vemo ničesar. ampak vstop v razum Življenja ali kakršna koli povezava s tem kar je v knjigi [psi] opredeljeno z Življenjem, NI MOŽEN!
gre za povsem nekompatibilni ravni inteligence in vmesnih adapterjev ni! tudi ne obstajajo ljudje, ki se lahko z Življenjem na kakršni koli duhovni, mentalni, psihološki ali kateri koli drugi ravni kakor koli povežejo. kdor to trdi, misli ali verjame govori o povezovanju z nečim drugim, ne pa z Življenjem. to kar kdo misli, da se s tem povezuje naj sam opredeli, kar misli, da to je, ampak to ni stvar knjige [psi]. s tem ali ima kdo prav ali ne pa se jaz ne bi ukvarjal, ker ne vem o čem govori.

Če ti misliš, da nekaj ni možno, to ne pomeni da to resnično tudi ni.. Mogoče pa je to le nekaj kar še ti nisi izkusil, nekdo drug pa morda je. Mogoče, če se boš malo odprl še za to možnost, se ti bodo odprla še druga duhovna področja, ki se nahajajo nad ravnijo psihe na kateri si trenutno tako fiksiran…

eros wrote:
vaši značaji/razumi? nekaj lahko res razberem iz vaših pisanj, ampak (razen) avatarja se ni nihče dovolj podrobno predstavil, da bi si upal kar koli napovedovati … in tudi za avatarja lahko le s precejšnjo gotovostjo povem, da ima instinkt zelo visoko, ne morem pa tega zanesljivo potrditi … sploh pa ne samo iz tega dopisovanja tukaj.

No to je vedel tudi Avatar, čeprav ti trdiš, da to ni možno, da sam ugotoviš…

eros wrote: značaja ne moremo spremeniti, tudi če se vam zgodijo veliko bolj travmatične stvari v življenju kot se vam dogajajo. vse spremembe, ki jih čutite in opažate pri sebi so posledice sprememb v vaših svetovih in razvoja vaših razumov … nikakor pa ne gre za spremembe v razmerju med vašimi razumi. (pa tudi, če bi se to zgodilo, ste iz enakih razlogov kot sem jih opisal zgoraj lahko preperičani, da jih sami niti slučajno ne bi zaznali!)
tudi, če bi v vaše življenje vstopil sam jack razparač, vas posilil, vam odrezal vse ude in grozovito umoril vse člane vaše družine pred vašimi očmi … to ne zadostuje za sprmembo razmerja med vašimi razumi! (več si nisem mogel zamisliti … pa tudi to ne bi bilo dovolj)
… kdaj pa je možna sprememba … kratkotrajno se posamezni razumi tako bolj ali manj vključujejo v svoje aktivnosti ves čas svojega delovanja … in vmes tudi počivajo, ampak to ni sprememba njihove hierarhije … določene substance imajo različne učinke na različne razume, zato tudi nekatere substance začasno vplivajo na delovanje katerega od razumov … takrat se na videz spremeni naš značaj (pijani postane izrazito podoben svojemu emociju) … ampak to je spet samo začasno.
je pa še ena povsem mehanska možnost … ker so razumi v razli
čnih delih naših možganov, se lahko zgodi, da je na primer pri možganski kapi prizadeto delovanje katerega od njih … takrat ljudje dejansko lahko tudi trajno spremenimo svoj značaj.
… ampak to so vse okoliščine, ki v normalnih okoliščinah in pri zdravem življenju ne nastopijo.
s staranjem se tudi zgodi nekaj, kar nekoliko “korigira” razmerje med razumi … zaradi svojega preprostejšega načina delovanja in manjši potrebi po prevodnosti nevronov pri obdelovanu podatkov, v starosti najdlje in najbolje deluje instinkt. v resnici pa tu ne gre za spremmebo značaja ampak za starostno pogojeno zmanjšanje umskih sposobnosti pri raciu in emociu. z leti se tudi razlike med razumi nekoliko zmanjšajo, se pa ne zamenjajo razmerja med njimi!

Po mojih izkušnjah, se da spremeniti VSE!
Tudi zdravniki trdijo, da so določene stvari neozdravljive, pa to velja le za njih, ker pač oni ne zmorejo vstopati na področja (beri: ravni) zdravljenja, kjer to je ozdravljivo..
Tako tudi sam ugotavljaš, da psihiatri pravijo disleksiji neozdravljiva bolezen pa si že sam ugotovil, da z REI pripomočkom zmoreš odpraviti tudi to ”neozdravljivo” psihično motnjo. Čisto možno, da je tudi razmerje med razumi možno spreminjati in je ta dogma, ki jo postavljaš delujoča le dokler deluješ izključno na ravni psihe. Ne želim pa nič trditi ali vsiljevati drugim teh mojih dogem. Jaz vem (za sebe), da se da spremeniti VSE, tako da ne vem zakaj ne bi bilo možno spreminjati tudi razmerij med razumi, če bi si to zaželel..

Glej Eros jaz razumem, da si prejel to čudovito razumevanje človeške psihe preko REI metode. Praviš, da jo poznaš že 11let, da ti je odkrila mnogo… Ampak razumi, da pač ni nujno, da more sedaj vsak zaradi tega se poglabljati v vsaki milimeter te PSIhologije, da bo prišel, do istega vedenja kot ti. Poti je namreč MNOGO in vse vodijo do cilja…
90% od tega kar govoriš, da je revolucionarno, mi zgleda dokaj vsakdanje. Tudi sam sem se ukvarjal izključno s človeško psiho kakih 10let. Tudi takrat mi je marsikatero spoznanje bilo revolucionarno, sedaj pa je moja vsakdanjost.. Tudi namen ukvarjana s psiho sedaj razumevam čisto drugače kot sem ga takrat, ko sem bil še čisto IN!
Pa tudi vse to kar govoriš, da je možno z REI metodo, sem dosegal čisto po svoje, preko raznih učenj, ki so prišla do mene ali pa kar tako spontano iz sebe..
Ko je učenec zrel se pojavi pred njemu učitelj in to je to! Ni važno v kaki obliki! V obliki navdiha, spontanega spoznanja, knjige, PSIhologije, kot človek, pes ali drevo…
Tako da tudi pomagaš lahko le nekomu, ki si pomoči želi in je na njo ravno v tem trenutku pripravljen.

Te lahko nekaj vprašam?
V kakšni obliki pa je pred 11 leti prišla ta REI filozofija do tebe? A ti je prišla kot strela z jasnega, ti jo je kdo povedal (pa se ni zavedal kaj ti je sploh povedal), si jo sanjal, ali se ti je izoblikovala v tebi samem, tekom preučevanja psihoanalitičnega gradiva, knjig ipd…??

In še eno pomembno vprašanje!
Kaj je za tebe sploh ZAVEST?
Kako jo definiraš?
Od kod izhaja, kaj jo je ustvarilo ali jo ustvarja?

No upam da nisi dojel vsega posta preveč kritično, ker ni tako mišljen..
In mimogrede, knjiga je zakon! Me neustavljivo vleče naprej po poglavjih in se je težko držati zapovedi o sivih erosih in spanju Smile

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”