Reply To: prosta energija, zastonj za vse ljudi

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori prosta energija, zastonj za vse ljudi Reply To: prosta energija, zastonj za vse ljudi

#26984
glas
Participant

Včeraj je bil sestavljen prvi QEG v Sloveniji. Prvi zagon je bil zanimiv. Ugotovljeno je bilo, da je možno vzbuditi napetost brez pomoči trajnih magnetov ali dodatnega zunanjega dovajanja električne napetosti za vzbujanje vzbujevalne tuljave. To je nekaj, za kar se je do sedaj uradno mislilo, da ni mogoče!!!

Kakorkoli za dosego UO bo preteklo še precej vode, ker se je Generator obnašal podobno, kot asinhronski motor, ki je poganjan hitreje od nazivnih vrtljajev. Za tiste, ki ne veste, če asinhronski motor priključen na omrežje prisilno vrtimo hitreje od nazivnih obratov, le ta začne vračati elektriko nazaj v omrežje, torej se začne obnašati kot generator.

Ekipo čaka vsaj nekajtedensko testiranje generatorja in potem morda bodo ugotovili kaj in kako. Vsekakor sem jim zelo hvaležen, da sem smel biti prisoten pri prvem zagonu in še posebej tistim, ki so se nesebično odrekli financam potrebnim za nabavo sestavnih delov ter tistim, ki so se trudili material nabaviti in vsem, ki so pomagali pri sestavljanju. Veliko delo je bilo opravljeno.

vir: ENERGETSKA NEODVISNOST SLOVENIJE – QEG v Sloveniji

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”