Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

#29969
tadej pretner
Moderator

KIP wrote: Tadej vprašal b glede teh nalog drugi teden. Jaz sem jh sicer zapisala, v času pisanja malo razmislila o njih, kaj dosti me niti ni mikalo, ker gre za travme, ki so mi povzročile moje zdavstvene težave.

To pisanju sodi k ozaveščanju – da se zavedaš, kaj pravzaprav so tvoji problemi in na kak način se odražajo. Stvari, katerim se izogibaš, vztrajajo. Pri stvareh, ki jih na tak način ozavestiš, pa v nekaterih segmentih ž prek tega vidiš/poštekaš, da pravzaprav niso nič takšnega, česar ne bi mogel/mogla spremeniti.

KIP wrote:

Potem pa diham brez nove izjave, glede na to da si rekel da ni več potrebna, čeprav ,i misli zelo begajo in se včasih zalotim da me kar odnese.

Brez izjave delajo tisti, ki so sposobni opazovati, kaj se pri dihanju dogaja v telesu. Ko si opazovalec, so misli mirne. Mir v glavi lažje dosežeš, če dihaš s trebuhom. V vsakem slučaju pa je boljša izjava kot kup različnih kaotičnih misli.

KIP wrote:

No vprašanje bi bilo, glede te pisne naloge, ali moramo torej vsak dan čez cel dan razmišljat o nalogi?

Zakaj le. Sedeš, razmisliš, napišeš tisto, kar si v sebi našla oziroma do česar si prišla in to je to.

KIP wrote: Pa glede dihanja, dogaja se mi da ni začne telo zelo mravljinčit po nekem času, z mravljinčenjem imam sicer tudi težave že 14 mesecev….ko nehaam s procesom dihanja, in diham spet po svoje ,zelo plitvo baje po mnenju ayurvedskega doktorja se stvar normalizira, mravljinci se umirijo. Kaj naj si mislim o teh mravljincih , zakaj se pojavljajo?

Hvala, ko Ko pride do mravlinčenja med povezanem dihanjem, je to znak, da je prišla energija v gibanje in je godna za procesiranje. Če pa imaš meravinčenje v kakšnem delu “kar tako”, je to znak “trdih” kit ali mišic, zaradi tenzij, ki so v njih “shranjene” in posledično slabšega energijskega pretoka.

Lepo je če deliš