Reply To: Prizemljitev

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prizemljitev Reply To: Prizemljitev

#18928
glas
Participant

nirja wrote: Pozdravljeni,

prosim, naštejte, kar se spomnite, kar lahko pozitivno vpliva na prizemljitev.
Kar že počnem, pa bi še kaj:
– postavitev osi/stebra zemlja-zrak pred meditiranjem,
– vizualizacija zemeljskega središča in vdihavanje zemeljske energije čez podplate/1. čakro
– vizualizacija gozda, drevesa, korenin v zemeljsko središče, povezava z drevesom
– hodim bosa
– uživanje v/ob vodi
– uživanje v naravi (to premalo počnem)
– grounding glasba: bobni, didgeridoo, piščali, petje, chant
Hvala.

Večina ljudi, ki omenja prizemljitev, ponavadi že v isti povedi nadaljuje, katera meditacija pa reees prizemljuje..

Prizemljitev poteka navzdol po čakrah in se zaključi pri korenski čakri ali celo malo globlje, recimo v jederni zvezdi (9.čakri), ki se nahaja kake pol metra pod zemljo..

Recimo dobra prizemljenost ali odlično delujoča prva čakra pomeni predvsem, da si uspešen/a na raznih življenskih področjih, ki se nato kažejo čez dovolj materialnega obilja, dom, družina, fizično zdravje, ..

V osnovi pa prizemljenost pomeni predvsem da ne odtavaš iz trenutka v katerem se nahajaš kar nekam v zasanjanost (ker je tam umu lepše kot v “kruti” sedanjosti).. Če ti um vedno kam pobegne, potem bodo trpela vsa tvoja življenska področja: recimo v službi tvoj um razmišlja o prostem času; v sedanjem trenutku tvoj um beži v prihodnost (dela plane) ali se melanholično zateka v (lepo) preteklost.. To je znak neprizemljenosti, ker se ti um nahaja vedno nekje drugje, kot bi moral ali drugje kot bi bilo potrebno in kjer so aktivnosti telesa ali cele/ga tebe.

Ja tudi pri meditacijah je fajn biti pozoren na prizemljenost: os sveta (axis mundi) je zelo fajna, nato pa lahko delaš katerokoli meditacijo.. V štartu potegneš močno os iz centra Zemlje skozi sebe v Vesolje in nazaj po isti poti, nato ko imaš to močno os, pa lahko izkusiš katerokoli stanje zavesti, odplavaš kamorkoli in se nato uspešno in zadovoljno vrneš v telo – oziroma nato to stanje zavesti uspešno prizemljiš v telo!

Drugače pa prizemljenost v meditaciji ima čisto drug pomen, kot vzdrževati prizemljenost v ostalih področjih svojega življenja..

Treba je kultivirati samega sebe, da se uspešno s svojim umom, svojo pozornostjo in z vsemi ostalimi tvojimi potenciali udeleževati aktivnosti, ki ti bodo nudile finančno obilje, udoben dom, da si ustvariš svojo družino (če si jo slučajno želiš), tudi strasti, sexualnost so pravtako domena 1.čakre (ali prizemljenosti) in človeškega stika s svojim zemeljskim izvorom ali z najgrobejšimi vibracijami, ki nato poganjajo ves ustroj in ga iz Zemlje navzgor nato napajajo..

Nekateri ljudje se bolj kot ne prizemljeni že rodijo, ali jim to hitro postane normalno funkcioniranje, nekateri, ki fizično realnost v človeškem telesu težje sprejemajo, ki morda še malo bolj duhovno odprti za druge sfere, nato včasih celo težje do konca prizemljijo svojo fizično izkušnjo in jo v celoti izkušajo v svojem telesu..

Lahko gledaš tudi tako, kje se večino časa nahajaš, kjer je večinoma tvoja pozornost (ali tvoji potenciali), tam bo tvoj uspeh in razcvet..

Toraj če izhajaš, da tvoj um beži iz sedanjega trenutka, potem bo tvoj uspeh tudi vedno nekje drugje kot si ti in ga boš lovil/a kot korenček pred nosom, ki se ti odmika z vsakim tvojim korakom proti njemu.

Če ti zavest in pozornost tava in beži kamorkoli, le tam jo ne uspeš držati kjer bi trenutno želel/a ali kjer je potrebno, potem bo tudi uspeh vsepovsod drugod, le tu in sedaj ne..

In če ves dan raje sanjariš, kot da si kako drugače aktiven/a, potem bo tvoj razcvet le v sanjskem svetu, tvoj fizični prizemljeni svet pa bo bolj in bolj osiromašen..

pač stvar izbire tud..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”