Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prisotnost – tukaj in sedaj Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

#1216
AVATAR
Član

mojka wrote: mater si pametn

Hvala, to veliko krat slišim…bo že nekaj na tem…Povej mi…a je tisti post o rokometaših napisal tvoj stari ?

Tisti velik post zgoraj od Tadeja…je v osnovi iz knjig ( tako očitno je )…in je po svoje zanimiv…vendar je praksa nekaj čist drugega.

Večina ljudi si tega v praksi ne zna razlagati in prakticirati…Eckhat je povdaril, da se mora človek skozi dan, čim večkrat zavedati samega sebe…svojo zavest usmerit v svoje telo…drugače ni koristi od tega…Če to delaš samo malo tako površno…zjutraj in zvečer po 15 minut…je to jalovo delo.

Tudi Zeland ( Transurfing ) povdarja pomen budnosti skozi ves dan…Če se ne zavedaš samega sebe…nisi v telesu…nisi buden…se skozi dan…ujemaš v miselno-čustvene zanke…posledica tega pa je da delaš neumnosti…in si dovzeten za manipulacijo…Po drugi strani pa človeški stvori ( torej pogojeni umi )…če vam je tako bolj vseč…nagonsko ali zavestno začutijo vašo ranljivost in si vas privoščijo…manipulirajo z vami.

Jaz ko imam čas…usmerjam zavest v telo uro ali dve…čez dan pa se nekako že iz navade zdrznem iz miselnega toka in se ozavestim v svojem telesu…Mora pa vsak najti svoj način, ki mu ustreza, da usmerja zavest v svoje telo.

Lepo je če deliš