Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prisotnost – tukaj in sedaj Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

#11329
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Natasa, meni se sicer The secret zdi ena taka tipicna ameriska poenostavljena verzija, ne bi jo pa ravno imela za skodljivo v smislu, da se je bolje ne lotiti manifestacije po njej. Prvic ne daje nobenih konkretnih tehnik, sploh pa ne takih, ki bi lahko naredile skodo, drugic pa tako ali tako samo povzema zakone, izjave, dognanja, veliko avtorjev tudi iz preteklosti. Mislim, da je v smislu prevzemanja odgovornosti za svoj lajf in izstopanje iz vsesplosno razsirjenega sistema zrtve celo naredila pomemben korak, pac na mainstream nacin.

Point avtorice je pa tako ali tako razviden ze v naslovu – resnica je enostavna, ni je treba zavijati v skrivnost. In tudi manifestacija pac ne more biti v domeni neke izbrane skupine ljudi, ki se ima recime za bolj poklicano. In ce cloveku uspe, da si samo na osnovi prebrane knjige The secret zmanifestira npr. en dober avto, al pa enga tipa, al pa eno lepoticko, pa tudi ce vse potem potem popusi, ne vem v cem je skoda. Meni se vecja skoda zdi ostati na varni strani teoreticnega iskanja novih in novih razlag.

Nataša je ciljala na tisto, kar sem Robertu Zupančiču napisal tudi sam – Secret se ne ukvarja s čiščenjem namere, stanje zavesti, ki te pripelje v težavo pa te ne more spraviti iz težav.Ves čas se pogovarjamo o problemu, da z nami upravljajo polja realnosti. Če ustvariš namero za manifestacijo pod vplivom takšnega polja, te bo manifestacija potisnila še globlje v polje in dlje od sebe. Če se spomniš iz ole ali pa od Zelanda – polje ti nekaj da in nekaj vzame. Vzame ti energijo, tisto, kar ti da, pa prinaa kratkotrajno zadovoljstvo, ne pa izpolnitve. O ustreznem formiranju namere se bomo na dolgo in široko učili v šoli, ko bo pač čas za to.

Lepo je če deliš