Reply To: Prinašalci nove svetlobe

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prinašalci nove svetlobe Reply To: Prinašalci nove svetlobe

#23466
strelka
Participant

ozelot wrote: Samca že vesta kaj ona pravzaprav hoče a noče priznat. V bistvu ji pomagata prebiti led. LOL

Ti ga pa pihneš no …LOL
eto takole naj bi šlo …
3. RAZMNOŽEVANJETongueTongueTongueTongue
O razmnoževanju kitov je čedalje več znanega, razmnoževanje pa se loči od vrste do vrste. Za nekatere vrste, zlasti vosate kite, je značilno, da se v času brejosti selijo, predvsem iz polarnih v tropska in subtropska morja. Za druge vrste je značilno, da ostanejo na istem mestu. Samice skotijo ponavadi po enega mladiča, ki nekaj časa ostane pri njih in se uči preživeti. Osamosvojijo se, ko nehajo sesati mleko in začnejo samostojno loviti hrano.
Precej pogosto je (vsaj pri zobatih kitih), da pri kotenju samici pomagajo druge samice v jati. Najpogosteje mati mladiča takoj ob skotitvi potisne nad vodno površino, da lahko mladič naredi prvi vdih.
Paritev je zelo kratka. Pred samo združitvijo samci osvajajo samice in se zanje včasih tudi borijo. Ti boji so lahko zelo hudi in občasno lahko privedejo celo do smrti enega izmed samcev. Dogaja se celo, da samci, ponavadi vsaj dva skupaj, ugrabijo samico in jo prisilijo, da se z njimi pari. To je dokaj pogost pojav pri delfinih, kar nakazuje na njihovo divjo plat, čeprav se na videz zdi, da je nimajo.
In sedaj , da se držim teme prinašalci svetlobe …so delfinčki potomci Atlantide in ti so imeli čast , da so nas “ustavrili” …
torej …hja je potem čist jasno zakaj imajo ljudje tudi podobne ideje …TongueLOL
eh pa še nekaj menda …delfini ne osvajajo samičke samo v času paritve ….oni “seksajo” tud za zabavo ..Big smile, da se igrajo …
I
evo spet en dokaz ..da so nas gotovo ustvarli delfiniLOLLOLLOLLOLWink
hec ….Big smile ( kaj pa če je to vse res…LampTongue)
Lepo je če deliš