Reply To: Preseganje ega?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Preseganje ega? Reply To: Preseganje ega?

#5109
Nataša
Član

AVATAR wrote: A res…Ime Nataša je oblika…ženska je oblika…potenciali so oblika…sin je oblika…zmešani Avatar je tudi oblika…ta forum je oblika…svetlobni orb je oblika…tangice so oblika…dama je oblika…celostno bitje je oblika…misel-čustvo-ljubezen-sovraštvo…je tudi oblika…Vse ka ima neko vsebino-namen je oblika…Koliko berem iz tvojih postov…bi se rada oblike znebila…verjetno pa samo nihaš…kot večina duhovnežev.

Brezoblično pa je nekaj kar ni mogoče razumsko dojeti-objasniti…No Eckhart je poskušal brezoblično nekako obrazložit…kar pa je spet oblika…. …No…tudi ego je oblika…in tudi znebiti ali preseči ego je vrsta oblike.

Toliko da veš

Bom poskušala razložit, kaj sem mislila, tko, da boš vedu Smile. Današnji svet je brezobličen, človek je enak človeku, čeprav vsak misli, da je nekaj posebnega, vendar je to oblika brez vsebine. Dejstvo je, da je večina ljudi zaprta v neprebojne oklepe svojih obrambnih mehanizmov, zato so v svojem delovanju popolnoma predvidljivi. Čustva so pod nadzorom, odzivi so pod nadzorom … zato človek sploh ni več spontan. Vprašaj se, koliko si v resnici upaš biti tisto, kar si? Koliko si resničen? A vriskaš, ko se ti vriska? A se kot otrok na topel poletni dan valjaš po travi, ker se ti pač valja? A od radosti kdaj poskakuješ kot otrok, ker v sebi pač začutiš naval energije, in se preprosto odzoveš nanj. In zame je brezobličnost to, da si ljudje ne upamo biti to, kar v resnici smo, da se zatiramo in nadzorujemo. In to je tisto, kar želim jaz odvreč …

Pa naj ti teknejo nedeljski orbi Wink
Lepo je če deliš