Reply To: Prepustiti se Življenju

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prepustiti se Življenju Reply To: Prepustiti se Življenju

#27778
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote:

Dejstvo, da otrok modelira vedenje staršev, predvsem ko gre za sprejemanje in dajanje ljubezni, je eden glavnih razlogov, da sem proti starševstvu recimo dveh toplih bratcev.

Tega pa ne razumem najbolje. Saj sprejemajo in dajejo ljubezen tudi topli bratci. V enem moškem je pa lahko tudi samo 40 procentov jang in 60 procentov jin energije.

Otrok ob odraščanju potrebuje figuro očeta in figuro matere. Vsak od njiju v njemu s svojim delovanjem “povzroča” specifične odzive in tip čustev, obstajajo stvari, ki se jih moraš naučiti narediti na moški in stvari, ki jih delamo na ženski način. Kot prvo, od dveh toplih bratcev ne pričakujem, da bo eden igral vlogo očeta, drugi pa matere in nasploh sta figuri očeta in matere arhetipski. Kot veš, je vloga matere med drugim tudi pomoč pri ozemljevanju takšnih in drugačnih stresnih situacij in nenazadnje svetlobnega telesa. To je ženski princip, ki ga lahko topli bratec, tudi če se še tako trudi igrati vlogo matere, odigra le v omejenem obsegu. To, da obstaja velika verjetnost, da bo tak otrok (reciva da gre za fantka) iz takšne “zveze” verjetno v puberteti rajši gledal tipčke v rit kot pa bejbe v joške, je le ena od stvari, ki ji lahko rečemo “odmik”.

Lepo je če deliš