Reply To: Povezanost čustev in telesnih simptomov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Povezanost čustev in telesnih simptomov Reply To: Povezanost čustev in telesnih simptomov

#16053
Robert Zupančič
Participant

Irena, zelo lepo si zapisala in ne bi se mogel bolj strinjati s tabo. Osebno menim, da bo morala alternativa zavzeti svojo vlogo tudi in predvsem na področju ozaveščanja ter pomoči pri dvigu zavesti. Že dolgo se nagibam k mnenju, da bi moral alternativec bolj skrbeti za zdrave kot za bolne, da prvi sploh ne bi nikoli zboleli, če pa že, bi bilo takšno zdravljenje lahko hitrejše in učinkovitejše. Torej skrbeti za IZOBRAŽEVANJE kako sploh živeti, da ne bi zboleli.

Od 70-90% vseh bolezni je psihosomatskega izvora oz. posledica nizke zavesti človeka. Skoraj vsak je to že slišal in ljudje radi razglašajo naokoli, da to vedo, vendar pa praksa kaže, da se ne premaknejo niti centimeter dlje od tega. Morda tudi zato, ker preprosto ne vedo kaj konkretno naj bi počeli oz. kako bi se lahko spopadli s tem dejstvom, da na bolezen pač vpliva psihosomatika. Starši nas tega niso učili, saj so večinoma tudi sami ujetniki podedovane patologije, v kateri potem vzgajajo naprej svoje otroke, v šoli nas tudi niso učili o tem, v pozneje v usmerjenem izobraževaju pa še manj. Smo pa bili zelo dobro indoktrinirani v filozofijo instant zdravljenja, ki ga zagotavlja uradna medicina, zato smo se že od rosnih let dobro “poučili” o tem, da je edino zdravnik tisti, ki “pomaga” pri povrnitvi zdravja – podobno kot mehanik pri popravilu pokvarjenega avtomobila. Niso tu v ozadju samo interesi visokega kapitala farmacevtske industrije; tu je predvsem vprašanje obče kulture zahodnega sveta. Dejstvo je, da smo se zelo oddaljili od naravnega ter se prodali vsemu, kar nosi etiteko “znanstveno”. Unhappy

V vzhodnem svetu to zelo dobro poznajo in svoje otroke že od malega vzgajajo v duhovnosti, zato pa tudi skoraj ne poznajo bolezni, ki pestijo zahodnjake. In rad verjamem, da ni problem samo v (boljši) prehrani, manj onesnaženem zraku in podobnih vzrokih, ki jih za nastanek bolezni tako rad navaja zahodni človek.

Dejstvo je, da večina ljudi živi v svojem udobnem komformizmu, v katerem jim ni potrebno storiti zase nič konkretnega, vse pa se bojda lahko uredi z obiskom pri zdravniku. Za mnoge je začetek ozaveščanja šele trpko spoznanje, ko uradna medicina odpove ter so tako prisiljeni začeti iskati alternativne rešitve. Tudi to je pot do ustreznim sprememb, to pa je nujni del pomoči, ki jo mora klientu zagotavljati alternativec. Torej ne le “mahati” okoli klienta, pač pa ga predvsem usmerjati v procese dviga zavesti in soočanja z lastno psihosomatiko.

Lepo je če deliš