Reply To: Povezanost čustev in telesnih simptomov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Povezanost čustev in telesnih simptomov Reply To: Povezanost čustev in telesnih simptomov

#19882
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: S katerim custvenim stanjem bi povezali dejstvo, da clovek ni imel nobenih alergij, potem pa se naenkrat pri 39 letih pojavi tako huda alergija na cvetenje trav, da si dva najlepsa meseca v letu cisto bogi?

Vprašanje, če je to moč zreducirati na eno čustveno stanje. Večkrat sem že rekel, da so razlogi naših težav kompleksni in da jih običajno ni moč zreducirati na “nekaj”. Nekaj povezav:
– Globinski vzrok alergij so seveda nerazrešena nelagodja v našem čustvenem telesu. Pri alergijah gre za preslikavo tvoje borbe s tem, da določene izkušnje ne doživiš, da nečemu braniš vstopiti v svoj lajf.Običajno je oslabljen nek segment četrte, druge ali tretje čakre, zlasti pa pretočnost med četrto čakro in čakrama pod njo, kar avtomatično pomeni neusklajene podjaze (se še spomniš predavanja o tem?). Znaten je predvsem azkorak med idealnim in zaključnim jazom, kar z drugimi besedami pomeni fokus na zadovoljevanju potreb/zahtev drugih (zase pa nimaš časa), pogosti so občutki krivde in strahov.
Na zdnjem predavanju sem vam razlagal o raztgovanju in krčenju vijačnic DNK, v povezavi z izklapljanjem določenih genov. Zadeva je recimo lahko takšna, da je tip zavestno in/ali podzavestno obremenjen s kupom obveznosti, zaradi tega v energijskem smislu “ves čas na preži” in ima zato izklopljene gene, ki bi poskrbeli za to, da reakcija na cvetni prah ne bi bila alergentna. Za začetek naj se vpraša, ali je prej živel bolj sproščeno, sedaj pa ima morda več odgovornosti ipd.

– Morda je paralelno tudi oslabljen imunski sistem – strupi, zakisanost …

– V neki fazi se lahko zgodi, nisi alergičen na cvetne prahove na deželi, si pa v mestu. Zaradi onesnaženja v urbanih naseljih se namreč modificirajo in postanejo agresivnejši.

Lepo je če deliš