Reply To: Ponižnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ponižnost Reply To: Ponižnost

#4078
tadej pretner
Moderator

Nataša wrote:

Kar se tiče naše mičkenosti in majčkenosti priporočam, da si kdaj zastaviš takšno bolj meditativno vprašanje, do kje segaš, kje so tvoje meje, pa boš videla, da še zdaleč nisi ne mičkena ne majhna. Sam ne se potem ustrašit svoje veličine in ročne do kraja povlečt Wink

Dejstvo je, da veliko duhovnih učiteljev trobi o ponižnosti in marsikdo dejansko to utemeljuje z majhnostjo in nepomembnostjo človeka, s čimer se seveda ne strinjam, saj gre za zastarel mentalni koncept, ki je pomagal ustvariti/ohranjati prevlado manjšine nad večino.

Ampak Zofija (če boš tole opazila), glede na to, da praviš, da se zavedaš, da si del živega vesolja, da si pravzaprav del boga, bi te vprašal, do koga pravzaprav zagovarjaš ponižnost? Do koga jo doživljaš? Do tistega, česar del si? To res težko razumem.

Brezo wrote:
Hm…meni se je v tistem linku, ki sem ga ubacio kar dobro zdel razložen
kaj je ponižnost…se mi sploh ne da komentirat…Smile

Linka nisem opazil, pa tudi sicer linkov, ki jih kdo nalima, običajno ne odpiram (razen izjemoma, ko vidim, da gre za avtorja z “imenom in priimkom”), saj me bolj zanima, kaj o predmetu debate mislijo udeleženci foruma kot pa kaj nekje piše.
Sicer pa itak ne mislim nikogar o ničemer prepričevati. Namen foruma je izmenjava mnenj, svoje mnenje sem povedal in to je to.Approve
Daigu2010-07-15 22:11:21

Lepo je če deliš