Reply To: Ponižnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ponižnost Reply To: Ponižnost

#21307
ozelot
Participant

snowcat :) wrote:

…..Nagradno vprašanje:

Bolj ali manj vsi si želijo, da bi jih hvalili. Ko pa jih kdo dejansko pohvali, jim je večinoma nerodno.

Zakaj?

Zato ker ne verjamemo. Globoko v sebi se nevidimo tako. Vidimo vse te napake, …o sebi razmišljamo drugače in ne v roza lučki…. ironija totalna.

Seveda ponižnost je priučena in ima svoj levji delež v nesposobnosti se videt takšknega kot človek je – človek je fantastična mašina (fizično telo), ima na voljo fantastična orodja (mišljenje, emocije), deluje v fantastičnem svetu dualnosti, ki je trampolin za svobodno voljo…..Zavestno prikrivanje napak zaradi pohvale je prvi korak k izkrivljenju človeka, ki s časoma postane nezavestna navada. Na srečo obstajajo zmeraj NESRAMNI ljudje, ki nas ,,spomnijo,,. Na srečo zmeraj obstajajo kakšne tašče, ki ni so nikoli zadovoljne in potem sledi ,,k~c gleda popolnost,, in naj si vtaknejo to pohvalo ali priznanje v svoj žep.

snowcat

Ti se tudi ne maraš preveč kajne? Recimo da te nekdo občuduje. To je isto kot hvala, kot hvaležnost. Z drugimi besedami ko ti posveča pozornost se počuti naravnost izvrstno. Zaradi svoje percepcije in dojemanja sveta v tebi vidi le najboljše. Lahko je zaljubljen vate naprimer. To je pač stvar dojemanja tega človeka. Kako pa to njegovo dojemanje dojemaš ti je pa tvoja stvar. Če se ti vse skupaj zdi pretirano, neupravičeno, brezveze,.. potem te čaka delo na sebi. Nevidim kako bi ti lahko odnos neke tašče v takem primeru koristil z kontriranjem zaljubljenemu človeku?

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem