Reply To: Ponižnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ponižnost Reply To: Ponižnost

#22336
Robert Zupančič
Participant

janko wrote: …veš, da se pravi metal pali na mitologijo, legende, pravljice…. mi je bilo to smiselneje povezat z horoskopom kot npr. punkerje z lublanskimi psi ali dead kennedysi. ja?
poleg tega je robertova logika, da se nekdo identificira skozi muziko… pač njegova logika, ker očitno ne ve, da so prav metalci super glasbeniki in mnogokrat igrajo tudi t.i. klasično glasbo in bi zato mal težko zaključil, da se kdorkoli praviloma identificira skozi muziko, ki jo posluša.

Janko, kaže, da ga ti malo “pokaš”: ko že začenjam verjeti, da poznaš poštevanko, včasih “butneš” ven kakšno takšno “lovsko”, da resno podvomim, če znaš sploh seštevati LOL

Po tvoje se torej metalci NE identificirajo z glasbo? Kdaj si bil (nazadnje, ČE sploh) na kakšnem metalskem koncertu? Si videl fane z dolgimi lasmi, tetovažami, majicami skupin, našitki itd.? To seveda ni identifikacija z glasbeno zvrstjo, kajne? In raperji: si kdaj videl fane, ki se oblačijo KOT njihovi idoli? Nosijo “tipična” raperska oblačila? Tudi to verjetno ni identifikacija s tipom glasbe, ali kako? Seveda se največkrat na tak viden način indentificirajo mladostniki, pozneje pa “le” še poslušajo, ne da bi se tudi oblačili v skladu s svojim glasbenim okusom…

In še to: “pravljice”, mitologijo itd. opisujejo NEKATERE skupine in zvrsti metala, sicer pa bolj kot ne kritizirajo družbeno-politično dogajanje. Eden tipičnih primerov so npr. Megadeth: pri njih (in takšnih bendov je še veliko) nikjer ne boš našel niti spogledovanja z mitologijo, legendami in “pravljicami”… Boš pa našel veliko govora o predsednikih, vladah, korupciji, neenakosti, neperspektivnosti družbe, vplivih globalizacije in kapitalizma itd. Seveda pa mnogi vključujejo tudi elemente klasične glasbe; najbolj v gothic, symphonic in še kakšni zvrsti metala… So tudi metalci, ki uporabljajo KLASIČNE inštrumente, recimo Apocalyptica (čelo) itd.

ROBERT ZUPANČIČ

Robert Zupančič2014-01-17 15:59:44

Lepo je če deliš