Reply To: Ponižnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ponižnost Reply To: Ponižnost

#21355
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Pa naj bo ponižnost zdravilo za odpravljanje ega oziroma za vzpostavljanje revnovesja potem ko je ego vse skupaj potegnil na eno stran. Človek ki ga jebe ego pa četudi se tega ne zaveda, bi ponižnost po taki definiciji lahko izkoristil da se mu ne podre življenje. 

Stari, tisti ga, kakor praviš “jebe ego”, je duhovno običajno precej nad tistimi, ki ponižno blodijo v zavestnosti žrtve in nima nobenega razloga za to, da se vrača nazaj.

ozelot wrote: Gledam dokumentarec o John of God z naslovom Healing in v njem je rečeno da je Joao posvetil vse svoje življenje da ponižno in s sočutjem služi ljudem, Bogu in je predan svoji misiji.Tako že okrog 50 let dela za dobro človeštva in je na razpolago entitetam da skozi njega zdravijo ljudi.

Tale John of God je za moje pojme eden tistih, ki jih jebe ego. Sicer si ne bi nadel takšnega imena.

In praviš, da je Joao ponižno služil Bogu? Evo, to je tisto, o čemer sem govoril v prvem postu – ločevanje Boga od sebe, kar je za potrebe manipulacij z masami naredila cerkev, in očitno ji je to v folku uspelo tako globoko zakoreniniti, da ne morejo dojeti, da so del zavesti, imenovane bog in torej sokreator vsega. Če bi to poštekali, bi jim postalo “ponižno služenje Bogu” totalen nonsens.

Evo, in za razliko od besede ponižnost, ki mi zveni totalno usrano, predlagam izraz predano delovanje ;o)glas2013-10-01 08:54:37

Lepo je če deliš