Reply To: Politika-usoda naroda

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Politika-usoda naroda Reply To: Politika-usoda naroda

#19967
Ceres
Participant

Ne samo z načinom življenja in razmišljanja v svoji intimi… lahko tudi z javnim delovanjem, zakaj ne v parlamentu? Sistem se bo modificiral, prilagodil, ne bo pa tako hitro razpadel. Večna knjiga, klasika, je Marxov Kapital. (mimogrede, Marxov citat: Kapital je mrtvo delo, ki oživlja le po vampirsko, z vsrkavanjem živega dela.) Mislim, da je s sistemom podobno, kot z boleznijo: najprej jo moraš sprejeti, vzljubiti in znati pogledati iz distance, kaj ti sporoča. Ko je čas, sama gre. In ko je čas, se sistem sam pretensta.

V Sloveniji nas ne naučijo artikulirano kaj povedati, že iz osnovne šole ne. Stopiti pred razred in se igrati z energijo pozornosti, ko podajaš svojo idejo. Tako bi vzgojili mladi rod ljudi, oblikovali kritično maso voditeljev in mogoče celo lahko prenesli duhovno komponento v prakso. Zdaj si pa pametni raje ne mažejo rok, prosperirajo pa sociopati.

Naomi Klein (zadnje čase izbiram ekonomsko politično literaturo, zaradi katere se imam na sumu, da mi gre na neko obliko socializma piše, da je potrebno bika zagrabiti za roge. Teorije, da politika ni za pametne, duhovne ljudi, širijo tisti, ki si želijo ta prostor obdržati zase. In gre za prostor moči.

Lepo je če deliš