Reply To: Politika-usoda naroda

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Politika-usoda naroda Reply To: Politika-usoda naroda

#19964
Ceres
Participant

No,s tem zadnjim se tudi slučajno ne strinjam, namreč da …#se iskalci duhovne poti pač ne izgubljajo v labirintih aktualnih političnih in drugih podobnih posvetnih dejavnosti, pač pa so od njih ločeni…” Seveda problemov ne moreš rešit na nivoju, na katerem problem obstaja…ampak z Marsa se pa tudi ne da rešit problemov na Zemlji.

Edina možna sprememba je iz sebe in zdaj. Ko smo že pri družbi…ravno nasprotno potrebujemo za pozitiven premik: več aktivnih državljanov, ki ne plačujejo samo davke, ampak znajo oblikovat svoje stališče.. in potem ga na pravem mestu povedat. In pravo mesto niso neka žur zborovanja…

Vse prave spremembe so se naredile znotraj sistema….Martin Luther King…njegovo politično učenje je fantastično…Gandhi….Vaclav Havel…konec koncev je bil Jezus prvi pravi revolucionar in lahko rečemo tudi politik, ki pa je vnašal duhovno komponento v čisto vsakdanji lajf…žural je z njimi, posebej rad v družbi malopridnic in lumpov….skratka treba je stopit za govornico, artikulirat misel in če je energija množice…potegnit naprej….nekam pač…samo da ni spet proti nečemu…Treba je vedet KAJ, ne KAJ NE…..

No to zadnje me pa skrbi….energija množice…v Sloveniji je premalo politike, ne preveč, je pa blues, pa ulica, pa ločenost, duhovnost pa ni prizemljena.,.seže do vseh mogočih teorij zarote, zaključi s vzvišenimi ciničnimi vložki, potem se pa konča.

Sploh pa….včasih je duhovno prebrati tudi kaj takega kot je Ustava RS, pa Umetnost vojne od Sun cuja.

Ceres2013-05-27 23:19:30

Lepo je če deliš