Reply To: Politika-usoda naroda

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Politika-usoda naroda Reply To: Politika-usoda naroda

#19969
Robert Zupančič
Participant

Ceres wrote: V Sloveniji nas ne naučijo artikulirano kaj povedati, že iz osnovne šole ne. Stopiti pred razred in se igrati z energijo pozornosti, ko podajaš svojo idejo. Tako bi vzgojili mladi rod ljudi, oblikovali kritično maso voditeljev in mogoče celo lahko prenesli duhovno komponento v prakso. Zdaj si pa pametni raje ne mažejo rok, prosperirajo pa sociopati.

Šolski sistem je SREDSTVO v rokah elit, ki vodijo ta svet, da se iz otrok naredi poslušne davkoplačevalce oz. se jih PRILAGODI temu svetu, da bodo čim manj “problematični”. Torej ni moč v šolskem sistemu iskati tovrstnih sprememb.

Lahko pa se civilna družba duhovnih iskalcev organizira na ustrezen način in podobno, kot to počnejo nekatere verske sekte, skozi SVOJE kanale, poučuje oz. izobražuje SVOJE otroke o duhovni in siceršnji vzgoji za kvalitetnejše SAMOSTOJNO in NEODVISNO življenje.” To bi bila lahko recimo ena dobra alternativa klasičnemu, državnemu šolskemu sistemu. Saj že obstajajo tudi zasebne šole, kjer otroke učijo na drugačen način, vendar še vedno verjetno to ni čisto tisto, kar bi si želeli.

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš