Reply To: pojem sprejemanja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast pojem sprejemanja Reply To: pojem sprejemanja

#2025
Karla
Član

anja wrote:

Karla, ko govorimo o sprejemanju, ne govorimo o tem, da je vse ql in da ni treba ničesar spremeniti. Pri sprejemanju gre za to, da ne blokiraš čustev, da dovoliš, da čustva tečejo, skratka, da svobodno, ampak nevezano, čustvuješ. Primer – opaziš, da starši ovirajo tvoj razvoj; sprejemati situacijo pomeni spokati na svoje brez slabe vesti, občutka krivde …

Thumbs Up

Hvala, ravno to sem potrebovalaSmile

Ja, tudi meni je tu naredilo klik. Clap Do zdaj pa mi je bilo sprejemanje “pasiva” in to me je malo motilo, zdaj pa štekam, gre za to, kaj ti ob situacijah čutiš in kako čutiš (brez občutka krivde, srama in obsojanja…)

Težko je in včasih si zmeden, sploh če bereš veliko veliko iterature, kjer pa navadno ni življenjskih primerov, je samo teorija. In potem to teorijo spravit v lajf je na momente umetnost. Ogromno sem brala Tolleja in Krishnamurtija, vendar je praksa vseeno nekaj drugega. Ker dokler bereš, gre samo za informacijo, ko pa slišiš za konkreten primer, s katerim se zlahka identificiraš, potem je to že skoraj izkušnja.

In bilo bi fajn, če bi v šoli morda tudi kaj več v praktičnih primerih ponazorili. V prvem letniku zdaj delamo na čakrah in mi je fajn, ko recimo Alena dostikrat pove, kaj to v praksi pomeni, ker take zadeve se ti vtisnejo v spomin – ker se najdeš.

LP
Daigu2010-08-18 21:54:49

Lepo je če deliš