Reply To: pojem sprejemanja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast pojem sprejemanja Reply To: pojem sprejemanja

#4750
zofija
Član

CAELI wrote: Življenje in tehnika praviš, no včasih pride tudi tehnika prav. Jaz ti lahko povem samo mojo izkušnjo s tehniko ex2, ki mi je uspela, kot sem že rekla, samo v enem primeru. No če te zanima ti lahko povem. Pred leti sem imela pomemben razgovor za službo, prvi resen in me je grozno stiskalo in treslo, skratka grozna trema že ko sem samo pomislila na to. En dan prej, ko vse drugo prepričevanje, da sem mirna, da sem qul in ful pametna ni pomagalo, mi ni ostalo drugega, kot da probam tehniko, ki obljublja hitro rešitev. V glavnem sem definirala vse dele problema in šla po navodilih ex2 in na koncu…opravila z vsemi strahovi. Trajalo je circa 3 ure z vsemi razmišljanji in presledki, ampak enostavno sem mogla to razrešit. Na razgovor sem šla prav frajersko (brez treme, strahu, tresenja, …nič….vse tisto je nekam izginilo v tistih 3 urah, če me vprašaš kako – ne vem) in so bili zelo zadovoljni in jaz tudi. Nimam pojma, kaj bi se zgolilo, če se nebi ukvarjala s tem problemom, nočem vedet. Od takrat naprej več nobene težave s tem. Je bilo pa to edino, kar sem uspela rešiti, mislim da zaradi tega, ker sem ostalo napačno definirala pa tudi, ker sem se hitro naveličala. To bi bilo vse v zvezi z mano in tehnikami.
Mogoče pa res nisem filozofski tip, čeprav globoko spoštujem Platona in vse naslednike.Wink

Hvala ti, predvsem, ker si napisala svojo izkušnjo, izkušnje so meni zelo dragocene, svoje in seveda tudi od drugih, človek se lahko veliko nauči, če se le hoče, no vsaj jaz se.

Sam neki pa ne razumem, rekla si, da si takrat opravila z vsemi strahovi, pol pa praviš, da je to edino kar si uspela razrešiti? Najbrž si mislila, da si opravila z vsemi strahovi vezani na to določeno situacijo, ki si jo opisala. Ker, ko se človek reši vseh strahov, je to potem čisto drugačna zgodba.

Pol tud praviš, da je to edino kar si uspela rešiti in, da misliš to zaradi tega, ker si ostalo napačno definirala.

A vidiš, to sem jaz mislila z odkritosrčnostjo oz. iskrenim izražanjem svoje notranje resničnosti, ker, ko človek enkrat to pošteka in se dejansko odloči, potlej ni napačnega definiranja, ker to si ti in ni nobene napačne definicije. Samo odločiti se je treba in potlej tud volja pride in človek lahko razreši čisto vse, kar ga muči……., s tehnikam ali brez njih, vse je, da se uporablja, samo na kakšen način oz. s kakšnim namenom to človek dela, ker tehnika se itak prilagaja človeku oz. njegovi notranjosti……….

Glej, jaz se nimam za filozofinjo, to ste me na tem forumu lepo popredalčkali, pa z filoZOFIJO ni čisto nič narobe, le živeti jo je treba. Drgač pa ljudje, ki me poznajo, se družijo z mano pravijo, da sem življenski realist. Men je to čisto vse v redu, sam, da jaz ven, da kdo sem…..Drgač pa ja, je treba spoštovati vse ljudi, predvsem pa sam sebe…….

Lepo je če deliš