Reply To: Petkraka zvezda (pentagram)

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Petkraka zvezda (pentagram) Reply To: Petkraka zvezda (pentagram)

#27703
tadej pretner
Moderator

Po skoraj petih letih sem našel v post bad boya, ki ga prej nisem opazil, zato odgovarjam šele zdjlLOL

BAD-BOY wrote:

Ali je potem uporaba kristalov tudi ukvarjanje s posledicami in ne z vzroki, ker vsakemu kristalu prevladuje nek element?

Na nek način da, čeprav so kristali v kategorijo stvari z lastno inteligenco (da dam primer, ki ni iz sveta kristalov – ni isto, ali jemlješ vitamine v tabletah ali jih dobiš iz rastlin; tablete delujejo primarno na kemijsko biološki ravni, rastline (kot tudi kristali) pa primarno na informacijski.
Če pa se vrneva k elementom – količinska razporeditev elementov v telesu odreja tudi našo fizično konstitucijo, temperament in druge psihološke značilnosti in če je to v neravnotežju, so pravzaprav potrebne stalne korekcije oziroma usmerjanje na takšno hrano …, ki vodi k relativnem balansu.

BAD-BOY wrote: A si lahko tudi nervozen, ker je v tebi premalo elementa ognja? Recimo, če si v nekaterih situacijah vedno neodločen, zadržan in zato nervozen?

Nervoza je sicer bolj povezana s preveč ognja, a to seveda ne drži absolutno. Imamo dva glavna tipa blokirane čustvene energije (bolečinskih teles). Eden je fiksacijski tip (energija, ki je zaradi nečesa nisi izrazil), drugi pa disociacijski tip – ko si bil “izpostavljen2 energiji/dogodku, pred katerim bi najraje pobegnil, pa zaradi nekih razlogov “nisi smel”. Prvi pomeni pribitek, drugi pa manjko energije. Ampak pri obeh je možna nervoza in neodločnost, odvisno pač od tega, kako se na to potlačeno/izgubljeno energijo odzoveš. Nekdo ima v sebi lahko željo po reakciji, delovanju, a je “naučen”, da je ne sme udejaniti (blokrani ogenj), Nekomu pa lahko ognja manjka, pa skuša do njega prek nekakšnih akcij, za katere izpeljavo pa nima moči – tudi to vodi do podobnega tipa nervoze.

BAD-BOY wrote:

Tadej ti govoriš le o nesprocesiranih energijah v avri. Kako je pa tvoje mnenje glede nepredelanih energijah v telesu? Enkrat sem gledal nek vido v katerem je en model razlagal kako se lahko nepredelana čustva zadržijo v telesu. Rekel jim je ujeta čusta. Ta ujeta čustva se lahko tudi “usedejo” na razne organe. Recimo, če si bil razočaran v ljubezni, potem ustvariš neko energijsko steno okoli srca. Ta te potem ščiti, da ne bi bil ponovno prizadet, hkrati ti pa škoduje, ker ne najdeš ljubezni, ne moreš ljubiti, ne moreš zaupati ljudem itd. Kaj meniš o tem?

Ja, v temi proces prisotnosti smo jih imenovali bolečinska telesa. Venar pa je to zgolj nivo avričnega čustvenega telesa. Bolečinska telesa pa se odražajo na vseh ravneh, tako v strukturi celičnih receptorjev, napetosti mišic, kot v tenzijah v posameznih organih, ki postanejo v biološkem smislu hiper ali hipo aktivni, v psihološkem pa nas lahko vodsijo v nervozne reakcije ali pa totalno pasivnost.

Lepo je če deliš